Άμεση προσφυγή στις κάλπες

Οι κλυδωνισμοί που επέφερε στο πολιτικό σύστημα της χώρας, η απόφαση του κ. Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος, ήταν πρωτοφανείς.

Είναι ευχής έργον, ότι έστω και την ύστατη ώρα, με την παραίτηση του κ. Παπανδρέου και τη στήριξη της υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παπαδήμου,

απεφεύχθη η αποπομπή μας από την ευρωζώνη και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της χώρας.

Η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, είναι συγκεκριμένης αποστολής και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η χώρα οδηγήθηκε βήμα - βήμα σε αδιέξοδο, το οποίο ήταν απόρροια της δυσαρμονίας μεταξύ της πολιτικής με την οποία εκλέχτηκε και αυτής που με αλαζονεία εδώ και δύο χρόνια υπηρέτησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, μαζί με τους πρόσφατους χειρισμούς του κ. Παπανδρέου, επέβαλαν άμεσα την αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποτέλεσε λύση ανάγκης, ώστε να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης, αλλά και η μελλοντική χρηματοδότηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή, δίχως περιστροφές, έντιμα και ειλικρινά αποφάσισε να στηρίξει τη νέα Κυβέρνηση, χωρίς καμιά διάθεση υπονόμευσής της. Μια τέτοια τακτική άλλωστε, θα ισοδυναμούσε με υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας.

Ένα μέλλον που φαντάζει ιδιαιτέρως δύσκολο, κάνοντας τον οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης Κυβέρνησης. Στα δύο αυτά χρόνια και, παρά τα υποτιθέμενα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, το χρέος αυξήθηκε κατά 62 δις ευρώ για να φθάσει σήμερα στα 360 δις ευρώ ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20 δις ευρώ. Το χρέος της χώρας, εκτινάχθηκε στο 165% του ΑΕΠ από 125% με την δυναμική του να παραμένει ακόμα δυσμενής, αφού η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανών υστερούν αισθητά έναντι των στόχων.

Το πλήθος αλλά και η οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, απαιτεί από την πλευρά μας, να παραμείνουμε πιστοί στις θέσεις και στις προτάσεις μας για αλλαγή πολιτικής, με πρωταρχικό στόχο την ανάκαμψη, δίχως να αλλάζουν οι στόχοι για μείωση του ελλείμματος αλλά με αλλαγή μέτρων που θα αποδίδουν και δεν θα αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Η σταθερή προσήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, για αλλαγή της ακολουθούμενης ως σήμερα λανθασμένης πολιτικής, άνοιξε το δρόμο για τροποποίησή της. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι τοποθετήσεις διαφόρων Ευρωπαίων αξιωματούχων που κάνουν λόγο –ίσως για πρώτη φόρα- για εφαρμογή λάθος οικονομικής πολιτικής στην επίλυση της Ελληνικής κρίσης και τονίζουν την ανάγκη για αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη χώρα μας. Σε καμιά περίπτωση, οι έκτακτες συνθήκες που βιώνει ο Ελληνικός λαός, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη διαιώνιση μιας μεταβατικής κατάστασης χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Η άμεση προσφυγή στις κάλπες, θα ενισχύσει την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα και θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη προώθηση βιώσιμων

Keywords
Τυχαία Θέματα