Άλλη μια δύσκολη αποστολή για τον Τάκη Μπαλτάκο

Με προσεκτικές κινήσεις και με ευελιξία προσπαθεί ο γραμματέας της κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος να συντονίσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εφαρμοστεί η οδηγία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να τιμωρούνται αυστηρότερα οι παράνομοι μετανάστες όταν εγκληματούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επέλεξε τον κ. Μπαλτάκο για την εξαιρετικά λεπτή αυτή αποστολή, αφού του έδωσε τα εύσημα για την αξιοσημείωτη επιτυχία στα καθήκοντά του, επί του συνολικού συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Καθήκοντα, ιδιαίτερα

περίπλοκα και πρωτοφανή για την πρόσφατη πολιτική Ιστορία της Ελλάδας, αφού ο συντονισμός της τρικομματικής κυβέρνησης απαιτεί, σίγουρα, άνθρωπο με μαεστρία στην οργάνωση και τους χειρισμούς.

Ετσι, όπως πληροφορείται το newsbomb, πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μπαλτάκο να προωθήσει -σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη- τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα προβλέπει πως οι παράνομοι μετανάστες όταν τελούν αδικήματα εκ δόλου θα τιμωρούνται με αυξημένες ποινές σε σχέση με τους υπόλοιπους παραβάτες.

Ο γραμματέας της κυβέρνησης προέβη αμέσως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μελετώντας φυσικά τη σχετική νομολογία αλλά και μελέτες περίπτωσης με όσα τηρούνται σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να κινείται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, σκοπός του οποίου είναι η πρόβλεψη πιθανής αθρόας εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα αν ενταθεί η αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.

Το πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης

Δεν είναι τυχαίο ότι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης προωθούν αυτή τη ρύθμιση για να γίνει αυστηρότερη η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από παράνομους μετανάστες. Ταυτοχρόνως θα γίνει σχεδιασμός για την αποτροπή πιθανής εισόδου νέων παράνομων μεταναστών. Τα αδικήματα τα οποία θα τιμωρούνται με επιπρόσθετες ποινές είναι το λαθρεμπόριο, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, ο βιασμός, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι κλοπές, η φθορά ξένης περιουσίας και ό,τι αφορά στην απειλή ζωής.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους επαγγελματίες που διαθέτει το επιτελείο του πρωθυπουργού με άριστες γνώσεις πάνω στη νομική επιστήμη. Για το λόγο αυτό άλλωστε και αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα