Αλ. Τσίπρας: Βρισκόμαστε μπροστά σε κοινωνικό κραχ

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε σε ένα πρωτοφανές κοινωνικό κραχ». Κι ενώ η ανεργία και η φτώχεια απειλούν τους πολίτες, «η νέα

τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση δικομματισμού και ακροδεξιάς συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική. Κόβει συντάξεις επικουρικά, καταργεί ακόμα και το επίδομα τοκετού στις νέες άνεργες γυναίκες».

Την ίδια στιγμή, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση ασχολείται «με δωράκια σε εργολάβους, με δωράκια σε εφοπλιστές, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, σε τραπεζίτες. Έχουν οι άνθρωποι την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία της ανάπτυξης, στις αρχές του 2000 και μπορούν να συνεχίζουν την ίδια άπληστη πολιτική της διαπλοκής συμφερόντων».

«Είναι βαθιά γελασμένοι. Πολύ σύντομα θα έχουν την ίδια τύχη που είχε και η κυβέρνηση Παπανδρέου. Το μόνο που τους σώζει είναι ότι μπορεί η καταστροφή και η κατάρρευση να προέλθει από το εξωτερικό» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα