Αλ. Τσίπρας: Να πει την αλήθεια ο Παπαδήμος

«Να πει την αλήθεια, γιατί φθάσαμε ως εδώ» ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

«Δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο από τη συνάντηση Παπαδήμου - Γιούνκερ. Θα περίμενα,

όμως, από τον Πρωθυπουργό, που ζήτησε νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό στο όνομα μιας συμφωνίας, που βρίσκεται στον αέρα, να πει την αλήθεια γιατί φθάσαμε έως εδώ» τόνισε ο κ. Τσίπρας, σε κοινή συνέντευξη τύπου με μέλη του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Παπαδήμο, που ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο της ανάπτυξης και όταν οι τράπεζες έδιναν ομόλογα ως ενέχυρα στην ΕΚΤ, η δογματική λογική της οποίας με το Μάαστριχτ επιβάρυνε τους Έλληνες κατά 156 δισ. ευρώ σε τόκους, τα τελευταία 15 χρόνια.

Αναφερόμενος στις έγγραφες δεσμεύσεις, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το ζήτημα είναι «αν θα υπογράψει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ή αν θα διαπράξει το έγκλημα με την υλοποίηση μιας συμφωνίας, που θα βυθίσει τη χώρα ακόμη περισσότερο στην ύφεση και την καταστροφή».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έκανε political correct τον ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη, επειδή στήριζε τις αποφάσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα