Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν δεσμεύει την Ελλάδα

Η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο στη χρεοκοπία της χώρας, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο γήπεδο ΜΕΝΤ στην Τούμπα, ο κ. Τσίπρας

κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου παρέδωσε τη χώρα όμηρο στους δανειστές, αφού πρώτα διασφάλισε τα συμφέροντα κάθε δανειστή.

«Είναι υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό, εξ' αδιαιρέτου όλοι τους», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας για όσους έκαναν τον πατριωτισμό πολιτική καριέρα και σήμερα συνυπογράφουν την παράδοση της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας στράφηκε κατά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ενώ κάποτε μιλούσαν για σοσιαλισμό, σήμερα «προπαγανδίζουν τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα ως μονόδρομο σωτηρίας» και βλέπουν τη λύση στο Μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν δεσμεύει την Ελλάδα, παρά μόνο για όσο διάστημα ασκεί η ίδια εξουσία», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η χώρα δεσμεύεται μόνον από τον κυρίαρχο λαό της.

«Ενημερώνουμε τους δανειστές της χώρας - την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - ότι, ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, αποτέλεσμα της δημοκρατικής και πατριωτικής ενότητας του λαού μας, αμέσως μετά τις εκλογές θα ξηλώσει μία-μία τις παράνομες συμβάσεις, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση Παπαδήμου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Μέχρι στιγμής, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει εγκαταλείψει την στρατηγική του απομονωτισμού, που τόσα χρόνια καλλιεργεί απέναντι σε κάθε άλλη αριστερή δύναμη. Ούτε η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπει την διπλή στρατηγική, από τη μια να καταγγέλλει το Μνημόνιο, και από την άλλη να κλείνει το μάτι σε δυνάμεις που το υποστηρίζουν», υπογράμμισε.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι η ανάγκη για ενότητα της Αριστεράς είναι «κάτι παραπάνω από ώριμη και πολύ πιο δυνατή από κάθε λογής τακτικισμούς και καιροσκοπισμούς των ηγεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα