ΑΚΕΛ: Eτοιμες οι προτάσεις στο προσχέδιο μνημονίου της τρόικα

Στην αποκάλυψη ότι σήμερα το απόγευμα, το ΑΚΕΛ θα έχει έτοιμες τις δικές του προτάσεις στο προσχέδιο μνημονίου που κατέθεσε η Τρόικα στην κυβέρνηση, προέβη ο ΓΓ του Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχτεί κατάργηση του 13ου μισθού και της ΑΤΑ. Τόνισε δε ότι σε τέτοιες εποχές "κανένας δεν

πρέπει να κοιμάται ήσυχος σε καμία περίπτωση".

Eπίσης, σύμφωνα με το sigmalive.gr, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διαφαινόμενη συνεργασία ΔΗΣΥ –ΔΗΚΟ «δεν θα έχει κανένα μέλλον» και ότι τον ανησυχεί «για το μέλλον του κυπριακού λαού».

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχθεί κατάργηση του 13ου μισθού ούτε και κατάργηση της ΑΤΑ. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, Μεσημέρι και Κάτι, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι «με κάποια μέτρα συμφωνούμε, κάποια άλλα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τρόικα και με κάποια από τα μέτρα διαφωνούμε».

Τα πιο σημαντικά ζητήματα για το ΑΚΕΛ σύμφωνα με τον ΓΓ του κόμματος είναι τα μετρά ανάπτυξης «τα οποία είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν στο οποιοδήποτε πακέτο. Η σύνοδος κορυφής έχει αποφασίσει ότι δεν θα είναι μόνο μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να συνοδεύονται από μέτρα ανάπτυξης έτσι ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία, να ξεπεραστούν τα προβλήματα, να υπάρξει ανάκαμψη και να περιοριστεί η ανεργία». Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι η τρόικα πρέπει να συμβιβαστεί με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι το χρονικό περιθώριο που θα δοθεί στην Κύπρο, είπε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας ότι «δεν συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν όλα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Γιατί λοιπόν να μην επιδιώξουμε τώρα που είμαστε στο διαπραγματευτικός στάδιο επιμήκυνση, η οποία θα εξασφαλίζει ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και από την άλλη θα εξασφαλίζει ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι σοβαρότατες σε βάρος των εργαζομένων». Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και να μην επηρεαστεί το βοιωτικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα