«Άκαρπη» η συνάντηση των φαρμακοποιών με την πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζεται η αναστολή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της χώρας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν σήμερα

οι φαρμακοποιοί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους που λήγει σήμερα.

Τα προεδρεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και εκπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Οργανισμού και συζήτησαν το θέμα της αναδρομικής εφαρμογής του rebate για τα φαρμακεία, καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλλει εμπρόθεσμα τις οφειλές του.

Οι φαρμακοποιοί ζήτησαν την άμεση πληρωμή των οφειλομένων για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο και η διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύθηκε να ενημερώσει για τις ημερομηνίες πληρωμής του κλάδου τις επόμενες δύο ημέρες. Επίσης συμφωνήθηκε να δοθεί χρονοδιάγραμμα πληρωμής για τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Όσο για τις οφειλές του 2011 από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του Οργανισμού παρέπεμψε το θέμα σε νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται, όπως επίσης και το ζήτημα του συμψηφισμού με την εφορία, για το οποίο αρμοδιότητα έχει το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση, οι φαρμακοποιοί χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη ρύθμιση του αναδρομικού rebate και υπογράμμισαν την ανάγκη για αυξημένη καθολική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ που συζητηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και Υπουργείου Οικονομικών τις επόμενες ημέρες.

Τελειώνοντας η σύσκεψη ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Αναμένουμε να δούμε πράξεις και όχι διαβεβαιώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα