«Αιματηρή» Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

22:10 1/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, εκ των οποίων οι περισσότεροι αστυνομικοί, τραυματίστηκαν και άλλοι 72 συνελήφθησαν σήμερα σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κωνσταντινούπολη είχε κηρυχθεί «κλειστή πόλη» και είχαν απαγορευθεί οι συγκεντρώσεις, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία Ταξίμ.

«Είκοσι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Αβνί Μουτλού, υπογραμμίζοντας ότι ο ένας εξ αυτών υπεβλήθη σε επέμβαση για

τραύμα στο κεφάλι. Ο τραυματισμός του προκλήθηκε από μεταλλικό σφαιρίδιο σφεντόνας διαδηλωτή.

Άλλοι τρεις πολίτες από τις τάξεις των διαδηλωτών τραυματίστηκαν στα ίδια επεισόδια, που κατά τον κυβερνήτη προκλήθηκαν από «ομάδες περιθωριακών».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters υπάρχουν δεκάδες τραυματίες μεταξύ των συγκεντρωμένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων που εκτόξευσε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ από τις παρακείμενες οδούς, όμως συγκρούσθηκαν με τις πολυάριθμες δυνάμεις των 22.000 αστυνομικών που είχαν κινητοποιηθεί για να τους αποκόψουν την πρόσβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα