Αιματηρές επιθέσεις στη Νιγηρία

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νιγηρία κατά τη διάρκεια δύο επιθέσεων από μέλη της ισλαμικής σέκτας Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο άγνωστοι σκότωσαν δύο άτομα σε ληστεία τράπεζας και άλλα δύο, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, σε έφοδο σε αστυνομικό τμήμα στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, Μαλάμ Γιουτάμα, ένοπλοι δολοφόνησαν δύο ανθρώπους κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της UBA στην πόλη Ασκίρα το πρωί της

Παρασκευής κι ακολούθως επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπου σκότωσαν έναν αστυνομικό κι έναν πολίτη.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες αφού ύποπτοι ως μέλη της ισλαμιστικής ομάδας απελευθέρωσαν 14 ανθρώπους από μια φυλακή στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε και επιτέθηκαν σε κοντινό αστυνομικό τμήμα. Τρεις ένοπλοι που φέρονται ότι ήταν μέλη της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν στην διάρκεια των επιθέσεων αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η οργάνωση διεξάγει μια εκστρατεία χαμηλής έντασης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν. Μια σύντομη προσπάθεια να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες κατέρρευσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, η οποία θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιματηρές, Νιγηρία,aimatires, nigiria