Αίγυπτος:Διαδηλώσεις την ημέρα της δίκης του Μόρσι

Οι υποστηρικτές του ανατραπέντος από τον στρατό τέως προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσαν εκ νέου τον πληθυσμό να διαδηλώσει την 4η Νοεμβρίου, ημέρα που ο κρατούμενος ηγέτης οδηγείται στο δικαστήριο με την κατηγορία της προτροπής σε δολοφονία, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αιματοχυσία.


«Η Συμμαχία (κατά του Πραξικοπήματος) υποψιάζεται πως οι οργανωτές του πραξικοπήματος θα επιθυμούσαν

να καμφθεί η βούληση του λαού και της επανάστασης δικάζοντας τον Μόρσι, τον πρόεδρο της δημοκρατίας και των συνεργατών του, την 4η Νοεμβρίου», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ομάδα υποστήριξης στον ανατραπέντα ηγέτη — στην οποία συμμετέχει η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται ο Μόρσι.
«Η Συμμαχία καλεί επίσης όλους τους ελεύθερους πολίτες στην Αίγυπτο και στο εξωτερικό να σταθούν στο πλευρό της επαναστατικής βούλησης αντιστεκόμενοι στους πραξικοπηματίες, και όλη αυτή η δράση τους να είναι —όπως πάντοτε υπήρξε— μέσα στο ειρηνικό πλαίσιο που ορίζει τις μεθόδους και τη στρατηγική μας».
Ο Μόρσι, που από την ημέρα τις ανατροπής του στις 3 Ιουλίου κρατείται σε μυστική τοποθεσία, καθώς και άλλοι 14 ομοϊδεάτες του θα οδηγηθούν σε δικαστήριο του Καΐρου για να λογοδοτήσουν. Η δίκη αναμένεται να κλιμακώσει την αντιπαλότητα ανάμεσα στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την υποστηριζόμενη από τον στρατό κυβέρνηση, αλλά επίσης και να βαθύνουν την αναταραχή στη χώρα, που έχει προκαλέσει αισθητή μείωση του τουρισμού και των επενδύσεων από ξένους.
Την ίδια στιγμή, οι αρχές αποφάσισαν να μειώσουν εκ νέου τη νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχει τεθεί σ' εφαρμογή στο Κάιρο και σε άλλες 13 αιγυπτιακές επαρχίες τους τελευταίους δύο μήνες.
Σε κυβερνητική ανακοίνωση, ενημερώνονται οι πολίτες πως η απαγόρευση κυκλοφορίας εφεξής θα ξεκινά από τη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος) και θα ισχύει έως τις 05:00, με εξαίρεση τις Παρασκευές —οπότε συνήθως οργανώνουν τις αντικυβερνητικές τους διαδηλώσεις οι υποστηρικτές του Μόρσι— οπότε η απαγόρευση θα ισχύει από τις 19:00, τοπική ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι σε όλη τη χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα