Αιχμές Ρομπάι κατά Γερμανίας

23:33 6/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Κριτική στη Γερμανία άσκησε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

«Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι Γερμανοί αισθάνονται ότι αναγκάζονται να αναλάβουν την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση του χρέους», τόνισε ο Ρομπάι μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, προσθέτοντας ότι το ¼ της βοήθειας προέρχεται από τη Γερμανία και τα ¾ από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Με δεδομένο του ότι η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους χρειάζεται χρόνο περισσότερο απ' όσο αναμενόταν, ο πρόεδρος της ΕΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος

ότι «οι Γερμανοί θα ξεπεράσουν την μάλλον επιφυλακτική τους στάση και θα ρίξουν όλο τους το βάρος στην 'περισσότερη Ευρώπη».

Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο Ρομπάι σημείωσε ότι «κάθε χώρα -και σκέπτομαι ιδιαίτερα την Ελλάδα- δεν είναι μόνο υπεύθυνη για τον εαυτό της, αλλά και για τη νομισματική ένωση ως σύνολο».

Επίσης, ο Ρομπάι εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο που παρατηρείται στη διαμόρφωση νέων συνθηκών καθώς και της πρακτικής των μεγαλύτερων «πιέσεων» στις Συνόδους Κορυφής.

«Οι περιπτώσεις όπως αυτή που ζήσαμε στην περίοδο 2003-05, όταν οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας απορρίπτονταν, δεν θα επαναληφθούν», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα