Αγρίνιο: Μικρή κίνηση στην αγορά το Πάσχα

Πεσμένος ο τζίρος σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος.


Τις μέρες του Πάσχα περίμεναν οι έμποροι του Αγρινίου, μήπως δουν τα έσοδα των επιχειρήσεων να παίρνουν λίγο τα πάνω τους, λίγο όμως ο κακός καιρός, λίγο τα, ούτως ή άλλως, περιορισμένα οικονομικά του αγοραστικού κοινού, η πτώση στον τζίρο τους, σε σχέση με τις πασχαλινές γιορτές του 2013,υπήρξε τεράστια.

Τις τέσσερις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

η κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική, ενώ τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, εκείνα δηλαδή της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου, τα περιόρισε ο πολύ κακός καιρός.

«Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο, έβρεχε ασταμάτητα. Ο κόσμος δεν βγήκε στην αγορά και πολλοί μαγαζάτορες έκλεισαν νωρίτερα.», σχολιάζει στο agrinionews.gr η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κα Χάιδω Παπαζήση.

Στα τρόφιμα η πτώση υπήρξε τεράστια, αφού τα τοπικά σούπερ μάρκετ σημείωσαν περίπου 50% πτώση στον τζίρο τους!

Το ίδιο ίσχυσε και στον τομέα της ένδυσης και της υπόδησης, αφού τη Μ. Παρασκευή και το Μ.Σάββατο, υπήρξε και εκεί πτώση που άγγιξε το 50% σε σχέση με τις ίδιες μέρες του 2013.

Εκείνα τα καταστήματα που έκλεισαν με πιο δυνατό... ταμείο ήταν τα παιδικά ενδύματα και υποδήματα, που κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα.

Η γενικότερη εικόνα είναι πως τα καταστήματα αλυσίδων και εκείνα που κατέβασαν με πολύ χαμηλές τιμές, ήταν εκείνα που δούλεψαν περισσότερο τις μέρες αυτές.

Στον χώρο της εστίασης, τα πράγματα φαίνεται πως πήγαν καλύτερα, αφού οι καφετέριες και τα μπαρ ήταν γεμάτα καθ' όλη τη διάρκεια τη Μ. Εβδομάδας, ο κακός καιρός όμως έκανε και εκεί τη ζημιά του. «Κατέβηκαν πολλοί από άλλες πόλεις για το Πάσχα, αλλά ο καιρός μας τα χάλασε και δεν πήγαμε όπως περιμέναμε. Υπήρξε πτώση στον τζίρο των χώρων εστίασης που άγγιξε το 30%...»

Πηγή: agrinionews.gr

Διαβάστε επίσης:

Η έξοδος στις αγορές απαιτεί νέα μέτρα

Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών – Αλλά για πόσο…

Έρχονται νέα σκληρά μέτρα το Φθινόπωρο

Keywords
Τυχαία Θέματα