Αυξάνεται η δράση της συμμορίας με τον... φάκελο

Έναν πρωτότυπο τρόπο να παγιδεύουν τα θύματα της έχει βρει μια σπείρα που μέσα σε δύο εβδομάδες έχει χτυπήσει τέσσερις φορές, στη Μεταμόρφωση, στη Ν. Ιωνία, στη Ν. Φιλαδέλφεια και την Πεύκη.

Οι ληστές παρακολουθούν τα υποψήφια θύματά τους από τη στιγμή που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητό τους και κατευθύνονται προς την τράπεζα, με σκοπό να κάνουν ανάληψη χρημάτων, σύμφωνα με το thebest.gr.

Στην αρχή εντοπίζουν τον στόχο τους γνωρίζοντας πού έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του. Παράλληλα, μέλος της συμμορίας καραδοκεί

σε τραπεζικά υποκαταστήματα και βλέπει ποιες γυναίκες έχουν κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού.

Οταν οι συνεργοί του πάρουν το «σήμα» που τους δίνει μέσα από την τράπεζα, τότε τοποθετούν στον υαλοκαθαριστήρα του πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου έναν φάκελο, συνήθως κενό. Το ανυποψίαστο θύμα μπαίνει στο όχημα και οδηγεί προς τον προορισμό του.

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής αντιλαμβάνεται το φάκελο στον πίσω υαλοκαθαριστήρα και σταματά το όχημα για να δει τι περιέχει. Συνήθως τα θύματα αφήνουν την πόρτα του οχήματος ανοιχτή ή ξεκλείδωτη μέχρι να πάρουν τον φάκελο στα χέρια τους.

Οι δράστες ακολουθούν το θύμα τους με μοτοσικλέτα και την κατάλληλη στιγμή ο συνεπιβάτης κατεβαίνει από τη μηχανή, αρπάζει την τσάντα της ανυποψίαστης γυναίκας και μαζί με τον συνεργό του γίνονται καπνός.

Βέβαια το θύμα τους έχει αιφνιδιαστεί και μένει με τον κενό φάκελο στα χέρια, μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.
Μάλιστα, στην περίπτωση που τους βολεύει το σημείο όπου έχει σταματήσει το θύμα το αυτοκίνητό του για να ελέγξει τον φάκελο, δεν διστάζουν να μπουν στη θέση του οδηγού και να φύγουν με το όχημα της ανυποψίαστης γυναίκας.

Τέτοια περίπτωση έχει καταγραφεί στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όταν μια 50χρονη που έπεσε θύμα της συμμορίας των ληστών με τον φάκελο έχασε 20.000 ευρώ που είχε πάρει λίγο νωρίτερα από την τράπεζα, αλλά και το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε.

Όταν κάλεσε την Άμεσο Δράση, το μόνο στοιχείο που είχε στα χέρια της ήταν ο κενός φάκελος που παρέδωσε στους αστυνομικούς...

Keywords
Τυχαία Θέματα