Αυστραλία: Ψάχνουν τζιχαντιστές στο Σίδνεϊ

18:05 9/1/2015 - Πηγή: NewsBomb
Αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Σϊδνεϊ, συλλαμβάνοντας έναν άνδρα στο πλαίσιο των ερευνών για τη βοήθεια που παρέχουν πολίτες σε μαχητές στη…

Ο 33χρονος άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Σάββατο (10/1) ενώπιον δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν σε τέσσερα κτίρια στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ «στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης έρευνας και δεν συνδέονται με κάποια συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή», όπως ανέφερε

η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας σε ανακοίνωσή της.

Οι έρευνες αυτές επίσης δεν συνδέονται με την κατάσταση ομηρίας σε ένα καφέ του Σίδνεϊ στα μέσα Δεκεμβρίου, από την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους δύο όμηροι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε πριν περισσότερο από ένα χρόνο, αφορά τη βοήθεια, κυρίως οικονομική, που προσφέρουν Αυστραλοί σε μαχητές στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, περισσότεροι από 70 Αυστραλοί μάχονται αυτή την περίοδο στο πλευρό των ισλαμιστών στο Ιράκ και τη Συρία και τουλάχιστον 20 από αυτούς πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα