Αυστραλία: Πρόγραμμα εξολόθρευσης καρχαριών που πλησιάζουν τις ακτές

Δραστικά μέτρα αναλαμβάνουν οι τοπικές αρχές των ακτών της Αυστραλίας, μετά της σειρά θανατηφόρων επιθέσεων καρχαριών σε κολυμβητές.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, οι καρχαρίες που θα πλησιάζουν πολύ κοντά στις ακτές θα αιχμαλωτίζονται και θα θανατώνονται. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 6,85 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (5,53 εκατομμύρια ευρώ).

Δύο εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας θα δαπανηθούν για το κυνήγι και τη θανάτωση των καρχαριών και δύο εκατομμύρια δολάρια στη συνέχιση ενός προγράμματος εντοπισμού τους σε ζώνες κολύμβησης και ειδοποίησης.

Δύο

ακόμη εκατομμύρια δολάρια θα αφιερωθούν στην έρευνα για τους καρχαρίες. Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμεύσει για την αγορά τζετ-σκι για τους ναυαγοσώστες στις αυστραλιανές ακτές και μιας εφαρμογής για συναγερμό στα smartphones.

«Παλαιότερα οι εντολές δίνονταν έπειτα από μια επίθεση αλλά τώρα θα υπάρξει προληπτική δράση αν ένας μεγάλος καρχαρίας παρουσιάζει άμεση απειλή για τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Αλιείας της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, Νόρμαν Μουρ.

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις καρχαριών στις δυτικές ακτές τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα