Αυστραλία: Αλματώδης η αύξηση των λαθρομεταναστών

O αριθμός των λαθρομεταναστών που φτάνουν στην Αυστραλία έχει αυξηθεί κατά 55% τους δυόμισι πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, σε σχέση με τον ίδιο διάστημα πέρυσι.

Περίπου 1.900 άνθρωποι έφτασαν με μικρά πλοία στην Αυστραλία τις πρώτες 73 μέρες του 2013, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν φτάσει 1.209. Ο συνολικός αριθμός τους το 2012 έφτασε τις 17.200, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Φέτος αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ, γεγονός που η αντιπολίτευση αποδίδει στο ότι η σημερινή κυβέρνηση Εργατικών, έχει καταργήσει τη στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού

Τζον Χάουαρντ που προέβλεπε εξέταση των πιστοποιητικών των προσφύγων εκτός Αυστραλίας.

Αξίζει, εντούτοις, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που στέλνονται πίσω στις χώρες τους έχει αυξηθεί, σε σύγκριση όμως με το μεγάλο αριθμό νεοαφιχθέντων μοιάζει απειροελάχιστος.

Πιο συγκεκριμένα, 66 λαθρομετανάστες έχουν απελαθεί από την αρχή του χρόνου σε σύγκριση με 12, το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μετανάστευσης δήλωσε αναφορικά ότι «πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο απαιτεί ειδική μεταχείριση σε κάθε χώρα και ειδικές λύσεις. Η κυβέρνηση Γκίλαρντ είναι αποφασισμένη να εξαρθρώσει τα κυκλώματα εκείνων που γεμίζουν -με στόχο την αισχροκέρδεια- τα σαπιοκάραβα και να αποθαρρύνει όσους διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να έλθουν στην Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα