Αφγανιστάν: Αθώα μετά θάνατον – Θρήνος στην κηδεία της 27χρονης

Σε μία πράξη επαναστατικότητας που αντιβαίνει τους κανόνες της αφγανικής κοινωνίας, γυναίκες – κι όχι άνδρες ως είθισται - συνόδεψαν…

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία της άτυχης Φαρκούντα, η οποία βρήκε φρικιαστικό θάνατο στα χέρια των θυτών της, αξιώνοντας την παραδειγματική τιμωρία όσων την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και, στη συνέχεια, έκαψαν τη σορό της στην κοίτη ενός ποταμού.

Η βάναυση επίθεση στη γυναίκα καθώς και η ολιγωρία εκ μέρους της αστυνομίας που απέτυχε παταγωδώς να την προστατεύσει, προκάλεσαν

αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία αλλά και τη διεθνή κοινότητα.

Ο Αφγανός πρόεδρος, Ασράφ Γκάνι, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για το τραγικό περιστατικό.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω διεθνών μέσων ενημέρωσης, δεκάδες άνδρες φαίνονται να γρονθοκοπούν, να χτυπούν με ξύλα και τούβλα τη γυναίκα, να την κλωτσούν, να τη μαχαιρώνουν.

Τριγύρω εκατοντάδες «θεατές», που αντί να επέμβουν για τη σωτηρία της 27χρονης, παρακολουθούν αδιάφοροι τη δολοφονία, με κάποιους να την καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η 27χρονη Φαρκούντα θα γινόταν δασκάλα ισλαμικών σπουδών. Και σε αντίθεση με ό,τι είχε δηλώσει αρχικά ο πατέρας πως η κόρη του ήταν ψυχικά διαταραγμένη, ο αδερφός της επιβεβαίωσε πως δεν ετίθετο τέτοιο ζήτημα και πως επρόκειτο για μία επινόηση του πατέρα τους προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του.

Αξιωματούχος του υπουργείου εσωτερικών που έχει αναλάβει την έρευνα, δήλωσε πως η γυναίκα ήταν αθώα και πως δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες για ότι όντως έκαψε το Κοράνι. Πρόσθεσε δε, πως έχουν συλληφθεί 13 άτομα, μεταξύ των οποίων οκτώ αστυνομικοί, για εμπλοκή στην υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα