ΑΕΚ: Εμπόδιο το χαρτόσημο για την εκχώρηση

Παρά την αρχική αισιοδοξία στην ΑΕΚ για την εκχώρηση των χρημάτων του Μάκη Ψωμιάδη στο δημόσιο και την εκκαθάριση της ΠΑΕ, η εγκύκλιος που έστειλε εφορίες ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης προκαλεί νέα προβλήματα.

Εάν και εφόσον υπάρξει οριστική καταδίκη στην υπόθεση Ψωμιάδη

και τα λεφτά επιδικαστούν, θα πρέπει να δοθούν στο δημόσιο. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να καταβληθεί ένα σημαντικό ποσό για το χαρτόσημο, όπως προβλέπεται για την εκχώρηση του χρέους. Σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να πληρώσει αυτός που δίνει τα λεφτά στο Δημόσιο που είναι 3% επί του ποσού και 20% υπέρ του ΟΓΑ επί του ποσού του χαρτοσήμου. Δηλαδή η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Και φυσικά το ερώτημα είναι ποιος θα τα πληρώσει, μιας και η ΠΑΕ δεν έχει χρήματα στα ταμεία της, αφού βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Το ποσό αυτό όμως πρέπει να πληρωθεί, αλλιώς θα προκύψουν μια σειρά από προβλήματα για τους πρώην μετόχους της ΑΕΚ και τις διοικήσεις, καθώς κινδυνεύει να διαρραγεί το άρθρο 44 και όλοι οι παλιοί παράγοντες να βρεθούν στο σκαμνί...

Πηγή: Οnsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα