Αδελφοί Αγγελόπουλοι: Το on line σκάκι και οι «πάσες» στον Σκινδήλια

Ποια μπορεί να είναι η ιδανική εικόνα ενός «Αφεντικού»; Μα λογικά εκείνη που τον θέλει πολλές ώρες στο γραφείο, να είναι δημιουργικός, να συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών του, να είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες. Να είναι πρωτοπόρος. Όπως λένε και στην Αμερική τα τζιμάνια του marketing... να είναι leader.


Όλα τα παραπάνω πληρούσε ο γενάρχης Αγγελόπουλος, οι απόγονοί του, όμως; Ένας άνθρωπος που δίδαξε ήθος, που ήταν πάντα υπόδειγμα υπευθυνότητας και δύναμης, παρά τα ουκ ολίγα χτυπήματα της μοίρας. Όμως ο χρόνος υποχρέωσε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο

να «παραδώσει» τη σκυτάλη. Μια σκυτάλη που έμεινε στο σημείο που την άφησε. Γιατί;

Πολλά ακούγονται για συχνές απουσίες των δύο απογόνων από τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών, όταν για τον αυτοδημιούργητο πατέρα τους διαδίδονταν τα αντίθετα. Στη θέση τους; Ο αντ' αυτών... Γιώργος Σκινδήλιας. Ο προνομιούχος «υπάλληλος» που κατά το παρελθόν είχε απολυθεί από τον παππού τους.

Σύμφωνα με πηγές, ο υπάλληλος είναι εκείνος που επηρεάζει σημαντικά όλες τις αποφάσεις τους. Από τον παίκτη που θα πάρουν στην ομάδα του Ολυμπιακού -by the way στα Διοικητικά Συμβούλια που καταγράφεται παρουσία των αδερφών ανελλιπώς είναι σε αυτά της ΚΑΕ- μέχρι και το αν πρέπει να κατέβουν από τη θέση τους, για να μιλήσουν στους οπαδούς κάνοντας διαχείριση κρίσης. Όπως συνέβη προχθές, αλλά και πάλι δεν πέρασε ο λόγος τους.

Πολλά στελέχη της αγοράς που ρίσκαραν βιογραφικά, καριέρες, πορείες και πέρασαν από τη Χαλυβουργική, υποστηρίζουν πως τόσο ο Γιώργος που έχει αδυναμία στα δικαστήρια και τις μηνύσεις, αλλά και ο Παναγιώτης ήταν δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Δεν έβγαιναν μπροστά. Τη δουλειά αυτή την άφησαν στον υπάλληλο. Ο οποίος βεβαίως, όπως λέγεται, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη εξασφαλίζοντας παχυλές απολαβές.

Πώς εξασφαλίζονται αυτές οι απολαβές; Μα με συνεχείς αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από το 2000 και μετά που προκαλούν ρίγη και χρήζουν διερεύνησης.

Τη στιγμή που απολύουν κόσμο σωρηδόν, μπαίνουν στην εταιρεία εκατομμύρια ευρώ με συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που δε δικαιολογούν, όπως πολλοί υποστηρίζουν, την αδήριτη ανάγκη απολύσεων και εθελούσιας εξόδου εργατών και χαμηλόμισθων υπαλλήλων. Πολλά τα ερωτηματικά που εγείρονται, πολλή η αδικία που η κοινωνία βιώνει, πολλά τα εκατομμύρια των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου... Τολμά κανείς να ελέγξει; Μακάρι να διαψευστούμε...

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Σκινδήλιας: Ο πωλητής σίδερου, οι απολύσεις και ο αείμνηστος

Keywords
Τυχαία Θέματα