VW GOLF GTD ΑΠΟ 28.700 ΕΥΡΩ

Δύσκολα θα βρεις στην πιάτσα πετρελαιοκινητήρα 2.000 κ.εκ. που να αποδίδει 184 ίππους και 380 Nm ροπής. Πρόκειται για το μοτέρ της νέας έκδοσης Golf GTD, που ήδη διατίθεται και στην ελληνική αγορά, με τιμή από 28.700 ευρώ!

Το Golf GTD είναι κάτι σαν το Golf GTi αλλά στα diesel. Εδώ η βάση εξέλιξη είναι ο γνώριμος 2λιτρος κινητήρας

TDI με τους 150 ίππους και τα 320 Nm ροπής που αναβαθμίστηκε για τις ανάγκες της έκδοσης GTD.

Σε έναν πετρελαιοκινητήρα που θέλει να προασπίζεται την οικονομία στην κατανάλωση, δεν μπορείς να απαιτήσεις και πολλά σε απόδοση. Κι όμως, η VW φαίνεται πως τα κατάφερε σε αυτό το σημείο, παρουσιάζοντας ένα Golf με προδιαγραφές ρύπων Euro6, μέση κατανάλωση 4,2 λίτρων/100 χλμ. , τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε χρόνο 7,5 δευτερολέπτων.

Αυτό είναι λοιπόν το νέο Golf GTD: Ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με οικολογικό αποτύπωμα! Ένα μοντέλο με χαμηλό κόστος χρήσης, με σπορ χαρακτηριστικά και εγγυημένα υψηλή αξία μεταπώλησης. Ένας τέτοιος diesel κινητήρας στο μοντέρνο σασί του Golf σίγουρα κρατά την αξία του και στα μεταχειρισμένα.

Για την έκδοση Golf GTD έχουν σχεδιαστεί ειδικές ζάντες αλουμινίου (Curitiba) από 17 έως 19 ίντσες. Φώτα LED έχουμε παντού, με το σήμα GTD να δεσπόζει και στις τέσσερις πλευρές του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό θα βρείτε τα γνώριμα καθίσματα της έκδοσης GTi με υφασμάτινη ταπετσαρία Clark, μαζί με τον λεβιέ ταχυτήτων σε σχήμα μπάλας του γκολφ (Golf), καθώς και το χαρακτηριστικό τιμόνι που δεν είναι απόλυτα στρογγυλό. Στα στοιχεία του εξοπλισμού περιλαμβάνονται, η οθόνη αφής 5,8 ιντσών και ambient εσωτερικός φωτισμός.

Αναλυτικότερα, ο βασικός εξοπλισμός του Golf GTD περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

Τεχνολογία BlueMotion
Σπορ ανάρτηση
Top sport καθίσματα / υφασμάτινη ταπετσαρία Clark
Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός / πίσω
Πακέτο Light & Sight
7 αερόσακους
Multicollision brake/Pre Crash/XDS/Fatigue Detection
Ηλεκτρικό χειρόφρενο / Auto-Hold
Cruise Control με Driving Profile Selection
Σύστημα κλιματισμού / Climatronic
Υπολογιστής ταξιδίου Color με έγχρωμη οθόνη TFT

Προαιρετικά, διατίθεται ένα πακέτο εξοπλισμού αποκλειστικά για το Golf GTD με την εμπορική ονομασία Sport & Sound (WSS) που περιλαμβάνει:

Ζάντες αλουμινίου “Nogaro” 7,5 J X 18 με ελαστικά 225 /40 / R18
Δαγκάνες φρένων κόκκινου χρώματος
Παραμετροποιητής ήχου κινητήρα κατά την επιτάχυνση – Sound Actuator
Αυτόματο κιβώτιο DSG-6 με επιπρόσθετη χρέωση 2.300 ευρώ.

Υπεύθυνη για την χαμηλή κατανάλωση της έκδοσης GTD είναι και η τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου BlueMotion που διαθέτει. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο έχει ελαστικά χαμηλής τριβής, αεροδυναμικά βοηθήματα, ενδείξεις για την αλλαγή σχέσεων και σύστημα start & Stop.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη έκδοση Golf BlueMotion που παρουσιάστηκε το 2007 με κινητήρα 1.6 TDI 105 ίππων εμφάνιζε κατανάλωση 4,5 λίτρα/100 χλμ. Σήμερα το Golf GTD είναι κατά 79 ίππους πιο ισχυρό και ταυτόχρονα κατά 0,3 λίτρα/100 χλμ. πιο οικονομικό από το πρώτο Golf BlueMotion. Αυτό θα πει πρόοδος!

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα