To ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκές το «κούρεμα» 50%!

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% που αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου δεν φαίνεται να είναι αρκετό πλέον για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», οι αξιωματούχοι του Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα πιστεύουν ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται και οι παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης

ακύρωσαν εν μέρει την συμφωνία, καθώς οι οικονομικές συνθήκες έχουν χειροτερεύσει ενώ το χρέος αυξήθηκε.

Παράλληλα σε κρίσιμο σημείο παραμένουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές , καθώς δεν υπάρχει οριστική συμφωνία σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το ύψους του επιτοκίου των νέων ομολόγων αλλά το τελικό ποσοστό του «κουρέματος».

Ακόμη , όπως αναφέρει η εφημερίδα, ενώ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο στη Βουλή ότι θα επικρατήσει το ελληνικό δίκαιο στην διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων, στη συνέχεια άλλαξε θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του IIF Τσάρλς Νταλλάρα εξετάζει το ενδεχόμενο να να υποβάλει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση, με βάση την οποία να δρομολογηθεί η τελική συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα