Ssangyong turismo

Η Ssangyong δεν φημίζεται για την καλαισθησία στα μοντέλα της. Η εταιρεία από την Νότιο Κορέα και πρώην μέλος του ομίλου επιχειρήσεων της Daewoo – σήμερα στο μετοχικό της σχήμα βρίσκονται οι Ινδοί της Tata με ποσοστό 70% - αντιμετώπισε εκτενή οικονομικά προβλήματα που την απομάκρυναν από επενδύσεις σε ανάπτυξη νέων μοντέλων.

Προσφάτως η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για το νέο της μοντέλο Turismo. Πρόκειται για ένα μεγάλο MPV – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ssangyong – αν και αισθητικά θυμίζει περισσότερο μοντέλο SUV. Μάλιστα ηπλατφόρμα πρέπει να είναι δανεισμένη από μεγάλο SUV Rodius με κίνηση στους πίσω τροχούς ή ακόμα και τετρακίνηση, στην κορυφαία έκδοσή του. Το ίδιο και το αυτό, ισχύει για το Turismo που θα διατίθεται σε πισωκίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις.

Με αμάξωμα μήκους άνω των 5 μ. που εδράζεται πάνω σε ένα πάτωμα με μεταξόνιο 3 μ., το Turismo είναι σίγουρα ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο. Αυτό αποκαλύπτουν και πρώτες επίσημες φωτογραφίες που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων με διάταξη (2-2-3). Με τα καθίσματα σε πλήρη ανάπτυξη ο χώρος αποσκευών είναι εντυπωσιακά μεγάλος με 875 λίτρα! Με την πτώση των πίσω και μεσαίων καθισμάτων ο διαθέσιμος χώρος για αποσκευές και άλλα μεγάλα αντικείμενα φθάνει στα 3.146 λίτρα!

Μοναδικός κινητήρας κατά την πρεμιέρα του μοντέλου θα είναι ένα δίλιτρος diesel με 155 ίππους και 350 Nm ροπής (e-XDi200). Μαζί ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο 5 σχέσεων T-Tronic (παλαιό κιβώτιο της Mercedes-Benz). Τέλος οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω μαζί με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας που υπάρχουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Εξωτερικά η εικόνα παραμένει κάπως άκομψη κυρίως σε ότι αφορά στην ουρά. Μπορεί οι 17.995 στερλίνες (ή 21.054 ευρώ) που θα κοστίζει η βασική έκδοση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι μια εκπληκτική τιμή για τόσο μέταλλο και τόσους χώρους. Όμως οι Κορεάτες (εσχάτως Ινδοί) θα πρέπει να κατανοήσουν πως πρωτίστως η επιλογή ενός αυτοκινήτου ενέχει το κριτήριο του «σου αρέσει ή δεν σου αρέσει» και δευτερευόντως στοιχεία που άπτονται της χρηστικότητας ή της πρακτικότητας. Και το νέο Turismo δεν συγκαταλέγεται σε εκείνα τα αυτοκίνητα που μας κερδίζουν με την εικόνα τους.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα