Reuters: Μικρά τα περιθώρια για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα

Οι βασικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος δεν θα αλλάξουν, μπορεί ωστόσο η Ευρωζώνη να δώσει στη νέα κυβέρνηση μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμών για το πώς θα πετύχει αυτούς τους στόχους.

Αυτό αναφέρουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters, τονίζοντας όμως ότι ακόμα και αυτή η παραχώρηση θα εξαρτηθεί από το αν η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει

τους όρους που προβλέπονται στις συμφωνίες.

Εφόσον η Ελλάδα απορρίψει το πακέτο οικονομικής βοήθειας που συμφωνήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όλα θα είναι ανοικτά και αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις για να εγκαταλείψει το ευρώ, αναφέρει το Reuters.

«Οι βασικοί στόχοι δεν γίνεται να αλλάξουν», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters. «Μπορούν να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές στην πορεία για να φτάσουμε εκεί, αλλά όχι στους στόχους».

Το πρακτορείο αναφέρεται και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σλοβακίας για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αν η χώρα απορρίψει τις δεσμεύσεις της.

Γερμανός αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε εξάλλου στο πρακτορείο ότι ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει μια τελευταία ευκαιρία.

«Θα υπάρχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοστεί πλήρωσε το παιχνίδι τελείωσε», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Είναι πικρές οι εκλογές για τον ελληνικό λαό. Καλούνται να υποστηρίξουν την παλιά φρουρά που τους οδήγησε σε αυτό το χάλι».

Διαβάστε επίσης:

Αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ απαιτεί η Σλοβακία

Keywords
Τυχαία Θέματα