RT: Επανέρχεται ο συνοριακός έλεγχος

21:09 6/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Ενώ η Ρωσία διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου, μέσα στην ίδια την ΕΕ, όπως φαίνεται, επαναφέρεται ο συνοριακός έλεγχος.

Το πιο πιθανόν είναι ότι οι χώρες της ΕΕ θα αποκτήσουν τη δυνατότητα επανέναρξης του συνοριακού ελέγχου εντός των συνόρων τους από το επόμενο έτος. Μ΄αυτό τον τρόπο σκοπεύουν να καταπολεμήσουν την εισροή μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή (εκεί, όπου σήμερα εξελίσσονται τα δραματικά γεγονότα της «αραβικής άνοιξης»).

Όντως, η Δύση σε

κάποιο βαθμό θερίζει τους καρπούς της δικής της πολιτικής εξαγωγής δημοκρατίας. Εφόσον ακριβώς οι Ευρωπαίοι είναι που με τόσο ενθουσιασμό υποστήριξαν τη σειρά των ανταρσιών, που σπάζουν τη μακραίωνη τάξη στον αραβικό κόσμο πιστεύοντας, όπως φαίνεται, ότι η «αραβική άνοιξη» θα είναι κάτι παρόμοιο με την «άνοιξη της Πράγας». Ωστόσο στην πράξη, δυστυχώς, δεν βγήκε «βελούδινη επανάσταση» των διανοούμενων. Όμως οι Ευρωπαίοι δεν αναγνώρισαν το λάθος τους. Και αυτό δεν τους δίνει τη δυνατότητα να το διορθώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα