OPEL MONZA CONCEPT

Δεν θέλει και πολύ για να αναγνωρίσεις μέσω της υπόστασης του νέου πειραματικού τετράτροχου Monza, το πως η Opel φαντάζεται το μέλλον της στα κουπέ-σπορ αυτοκίνητα.

Η ονομασία δεν είναι τυχαία και προέρχεται από εκείνο το Opel Monza του 1978, που στα μέρη μας δεν κυκλοφόρησε σε πολλά αντίτυπα. Εκείνη την εποχή, ήταν περισσότερα τα Ascona και Manta παρά τα Monza, που ουσιαστικά αντιπροσώπευε την fastback coupe έκδοση της μεγάλης μπερλίνας Opel

Senator.

Νέο πρωτότυπο κουπέ, λοιπόν, από την Opel για την έκθεση της Φρανκφούρτης με όνομα από τα παλιά, εκλεπτυσμένη σχεδίαση και προωθημένη τεχνολογία - κυρίως στον τομέα της επικοινωνίας των συστημάτων του αυτοκινήτου με τον έξω κόσμο. Στο νέο Monza δοκιμάζεται η τεχνολογία Car-to-Car ή Car-to-X που θα την συναντούμε ολοένα και περισσότερο σε μοντέλα που θα έρθουν.

Το αμάξωμα φθάνει σε μήκος τα 4,7 μ. όμως το ύψος περιορίζεται στα 1,3 μ. δίνοντας στο Opel Monza έναν δυναμικό χαρακτήρα. Εντυπωσιακές και οι δύο μεγάλες πόρτες εκατέρωθεν του αμαξώματος που ανοίγουν προς τα πάνω.

Το εσωτερικό είναι φουτουριστικό με το ταμπλό να είναι όλο μια οθόνη ενδείξεων και πληροφοριών. Η καμπίνα στεγάζει τέσσερις επιβάτες και σε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα ενώ για τις αποσκευές υπάρχει χώρος 500 λίτρων στα μετόπισθεν. Αυτό το Opel έχει κάτι το ιδιαίτερο πέρα από τα προφανή!

Στα τεχνολογικά έχουμε μια παραλλαγή του ηλεκτρικού (υβριδικού) Ampera με την βασική μονάδα κίνησης να είναι ένας ηλεκτροκινητήρας. Βοηθητικός κινητήρας, ο νέος 3κύλινδρος 1.0 SIDI Turbo της Opel μόνο που στην περίπτωση του Monza αντί για βενζίνη θα καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG) με καλύτερο οικολογικό αποτύπωμα στους ρύπους.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα