O πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Πάτρα

Την Πάτρα επισκέφθηκε σήμερα ο πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Δημαρά.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Απόστολου Κατσιφάρα με τον Τζον Κίτμερ, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η καινοτομία, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση και η ανάδειξη του

πρωτογενούς τομέα, καθώς και οι υδρογονάνθρακες.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης μετά το τέλος της συνάντησης, «προσεγγίσαμε θέματα ιδιαίτερης σημασίας όπως η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η στήριξη της εξαγωγής των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα». Πρόσθεσε: «οι εξελίξεις με τους υδρογονάνθρακες είναι σε καλό στάδιο και εμείς ως περιφέρεια έχουμε ζωτικό ενδιαφέρον από την πορεία αυτής της νέας οικονομίας που δείχνει να αναπτύσσεται μέσω αυτών, καθώς το περιβάλλον και η επιχειρηματικότητα είναι προτεραιότητα για εμάς».

Ο πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας ανέπτυξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας του για την έρευνα και την τεχνολογία στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα, καθώς και τις προοπτικές από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Κατάκολο και τον Πατραϊκό Κόλπο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη συνέχεια ο Τζον Κίτμερ με τον δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, συζητήθηκαν η δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών, αλλά και πολιτιστικών σχέσεων, δεδομένης και της αυριανής επίσημης έναρξης του πατρινού καρναβαλιού.

Ο πρεσβευτής επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό σύνδεσμο της εθνικής μονάδας καταπολέμησης του εγκλήματος Νίκολας Τζέπσον. Ο Τζον Κίτμερ συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα ζητήματα της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα