O Λουμίδης «σερβίρεται» εκσυγχρονισμένος

Η «ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ ΛΟΥΜΙΔΗ» συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες της φρέσκο και ζεστό καφέ υπό την καθοδήγηση της 3ης γενιάς της Οικογένειας Λουμίδη, η οποία εφοδιασμένη με τα 85 και πλέον χρόνια εμπειρία, εξακολουθεί με αγάπη και μεράκι τα όνειρα των παππούδων της για την διάθεση του πιο ποιοτικού καφέ, ο οποίος αλέθεται ζεστός μπροστά στον πελάτη.

Δρ. Θεοχάρης Ευάγγελος , Management Consultant

Προσφέρει φρέσκα προϊόντα, υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών όπως καφέδες, ροφήματα, λουκούμια, γλυκά κουταλιού, ζαχαρώδη,

σοκολατοειδή, ξηροί καρποί, αξεσουάρ, loumidis selections κ.ά. Το Πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων «ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ ΛΟΥΜΙΔΗ» αποτελείται από: εταιρικά καταστήματα, καταστήματα συνεργατών με την μορφή του «franchise», shop in shop σημεία σε σούπερ μάρκετς, μικρά shop – in shop (γωνιές καφέ) σε λοιπά καταστήματα, όπως φούρνοι, μίνι μάρκετ κ.λπ.

Η διαχείριση του κυκλώματος Logistics της Εταιρείας πραγματοποιείται τόσο μέσω ιδίων μέσων (Inhouse Logistics), όσο και μέσω 3PL. Πιο συγκεκριμένα, η διαχείριση (αποθήκευση και διακίνηση) των παραδοσιακών κωδικών της Εταιρείας (καφές χύμα και συσκευασμένος) πραγματοποιείται με ίδια μέσα. Όσον αφορά για τους υπόλοιπους κωδικούς (τσάι, λουκούμια, γλυκά, κ.λπ.), κάποιοι εξ αυτών αποθηκεύονται και διανέμονται από Εταιρεία 3PL, ενώ κάποιοι άλλλοι διανέμονται κατευθείαν απο τους παραγωγούς/προμηθευτές στα καταστήματα, όπου αποθηκεύονται στις αποθήκες των καταστημάτων. Το κύκλωμα Logistics της Εταιρείας παρουσιάζεται στο ακόλουθο σχήμα:

Η Εταιρεία στην αέναη προσπάθεια της για:

συνεχή βελτίωση των διαδικασιών της, μείωση του κόστους από non-value added activities,μείωση λειτουργικού κόστους,βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της, καιαύξηση της κερδοφορίας της,

επικοινώνησε με την Logicomm Consulting και τον Δρ. Θεοχάρη, ώστε να προσδιοριστεί ο αποδοτικότερος τρόπος διαχείρισης των προϊόντων της.

Αντικείμενο Έργου

Πιο συγκεκριμένα, το Έργο χωρίσθηκε σε 2 μέρη. Το 1ο (το οποίο και παρουσιάζεται στον παρόν άρθρο) αφορά α) την μελέτη των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του υφιστάμενου κυκλώματος Logistics, β) την κοστολόγηση του υφιστάμενου κυκλώματος Logistics, γ) την κατάρτιση Τεύχους Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος για υποψήφιες 3PL, δ) τη σύγκριση του υφιστάμενου κόστους Logistics με αυτό που προκύπτει από τις προσφορές των 3PL, ε) την εξεύρεση κατάλληλου 3PL συνεργάτη για τη διαχείριση των προϊόντων της, και στ) την κατάρτιση ενός αυτοματοποιημένου μοντέλου κοστολόγησης Logistics Cost (το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, προϋπολογιστικά αλλά και απολογιστικά, ενώ θα συγκρίνει δείκτες της Εταιρείας με τους αντίστοιχους της Ελληνικής Αγοράς).

Το 2ο μέρος αφορά στον προσδιορισμό του “ideal product mix” για την Εταιρεία και τον προσδιορισμό των διαδικασιών βέλτιστης διαχείρισης του.

Μεθοδολογία

Η Μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε αποτυπώνεται στο ακόλουθο σχήμα.

Αρχικά, πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα