New York Times: Θαυμαστής και κάτοχος όπλων ο Πιστόριους

Τον Ιανουάριο του 2012, η εφημερίδα New York Times έκανε ένα αφιέρωμα στον διάσημο σπρίντερ με τα τεχνητά μέλη Όσκαρ Πιστόριους.

Τότε έκανε εντύπωση στον ρεπόρτερ ότι ο 26χρονος παραολυμπιονίκης ήταν θαυμαστής

και κάτοχος όπλων και δεν έκρυβε το ενδιαφέρον του για την σκοποβολή.

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Όσκαρ δήλωσε ότιτο προηγούμενο βράδυ “άρπαξα το όπλο μου και κατέβηκα ακροπατώντας στο σαλόνι γιατί νόμιζα ότι είχε μπει διαρρήκτης”.

Ακριβώς τα ίδια λόγια ισχυρίστηκε και στην σημερινή απολογία του, μετά τη δολοφονία της συντρόφου του μέσα στο σπίτι του τα ξημερώματα.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος των ρώτησε τι όπλο έχει και ο Πιστόριους – θεωρώντας ότι ο ρεπόρτερ ξέρει από όπλα άνοιξε ενθουσιασμένος συζήτηση.

“Όταν του απάντησα ότι δεν έχω όπλο με κοίταξε με περιέργεια και απορία και με ρώτησε “Ναι, αλλά έχεις πυροβολήσει, έτσι;” και ξαφνικά ένιωσα σαν αυτούς τους άντρες στις ταινίες που πρέπει να γίνουν πιο...άντρες” έγραφε τότε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της εφημερίδας.

Στη συνέχεια του αφιερώματος, ο Όσκαρ πήρε το όπλο του των 9 χιλιοστών και δύο κουτιά με σφαίρες και πήγε με τον δημοσιογράφο σε κοντινό σκοπευτήριο όπου με ενθουσιασμό του έκανε μάθημα σκοποβολής.

Στην ερώτηση αν του αρέσει να εξασκείται συχνά στην σκοποβολή, ο αθλητής είχε απαντήσει: "Μόνον όταν δεν μπορώ να κοιμηθώ". Και η παρατήρηση του δημοσιογράφου ήταν: ” Αυτό δεν είναι εγκληματικό (να κάνει εξάσκηση στην σκοποβολή). Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο Πιστόριους είναι ένας 'ενθουσιώδης ιδιοκτήτης όπλου που ξέρει πως να το χρησιμοποιεί και είναι πάντα έτοιμος να το χρησιμοποιήσει” .

Keywords
Τυχαία Θέματα