NISSAN MURANO III: Διαγράφοντας το παρελθόν

Η Nissan από το ένδοξο Patrol και το καμπινάτο Navara (λέγε με Pathfinder) αποφάσισε το 2002 να πορευτεί πιο δυναμικά στα μεγάλα SUV. Ήταν τότε που πρωτοείδαμε το Murano. Ένα τζιποειδές με σπορτίβ εμφάνιση και αεροδυναμικό αμάξωμα που βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο της κριτικής.

Αρχικά ήταν εκείνος ο minimal πίνακας οργάνων που δεν ταίριαζε με

ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αργότερα και με τη 2η γενιά του μοντέλου, οι μομφές επικεντρώθηκαν στην αμερικάνικη πρόσοψη του Murano και στην μάλλον αδιάφορη αισθητική της ουράς. Σε κάθε περίπτωση ο κοινός παρανομαστής ήταν ένας ζωντανός V6 κινητήρας που φαίνεται πως συνοδεύει και τη νέα γενιά Murano στις αγορές όταν θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του έτους.

Το Nissan Murano 3ης γενιάς είναι ελαφρύτερο (αν και μεγαλύτερο από το υπάρχον μοντέλο) και πιο αεροδυναμικό, πλέον με σχεδίαση που εμπνέει. Με τρισδιάστατα φώτα LED, που θυμίζουν στο σχήμα, εκείνα του 370Z. Έχει κι ένα καθωσπρέπει ταμπλό, με φαρδιά κεντρική κονσόλα κι επιτέλους, έναν πίνακα, με μεγάλα καλαίσθητα όργανα.

Τέλος και οι ακροβασίες του παρελθόντος, με το νέο Murano να έχει άκρως επιθετικό look, πολυτελή καμπίνα, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και βέβαια εκείνον τον γνωστό V6 βενζινοκινητήρα της σειράς VQ με ισχύ 270 ίππων, που δεν λέει να γεράσει! Μαζί κι ένα αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT με την ονομασία Xtronic.

Το νέο Murano θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Μισισίπη και αρχικά θα διατεθεί στην αγορά της Β. Αμερικής. Αργότερα, δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ευρώπη, με κάποιον μικρότερο βενζινοκινητήρα.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα