MotoGP Βαλένθια: Το τελευταίο ρεκόρ του Marquez

Μία τελευταία ευκαιρία έχει ο Marc Marquez για να γράψει ιστορία στα MotoGP και να πετύχει 13 νίκες σε 18…

Ο Marc Marquez παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβει σε επόμενη σεζόν την επιτυχία αυτής της χρονιάς με 12 νίκες σε 18 αγώνες. Γνωρίζει καλά ότι το Grand Prix στη Βαλένθια μπορεί να είναι αυτό που θα του δώσει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, κατακτώντας την 13η νίκη

του στην Ισπανία, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο 21χρονος αναβάτης κατάφερε να ξεπεράσει την άσχημη καμπή αυτής της χρονιάς με τέσσερις συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκες. Ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του podium στη Μαλαισία, κερδίζοντας άξια τη 12η φετινή του νίκη και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ νικών που κατέχει σε μια σεζόν από το 1997, ο Mick Doohan.

«Ο προηγούμενος μήνας ήταν τόσο πολυάσχολος, που το Πρωτάθλημα που κέρδισα στην Ιαπωνία μου φαίνεται πολύ μακριά πια » δήλωσε ο Marc Marquez, Ο αναβάτης της Honda μετά τη Sepang (στη Μαλαισία) έπρεπε να παραβρεθεί σε μια τελετή της Honda και της Alpinestars στην Ταϊλάνδη, μετά πήγε στην Ισπανία για μερικές ημέρες ξεκούρασης και προπόνησης και στη συνέχεια βρέθηκε στην Έκθεση EICMA 2014 για να παρουσιάσει τη νέα supersport μοτοσυκλέτα της Honda.

«Είμαι στη Βαλένθια για τον τελευταίο αγώνα μιας πολύ όμορφης σεζόν. Πάντα είναι ωραίο να αγωνίζεσαι μπροστά στους συμπατριώτες σου και φέτος είμαι πολύ περισσότερο άνετος και το διασκεδάσω χωρίς ιδιαίτερη πίεση», πρόσθεσε.

Ο Marquez είχε κάνει ένα πολύ καλό αγώνα το 2012 στη Βαλένθια ( στην κατηγορία Moto2), όπου κέρδισε παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει τελευταίος. Αυτή παραμένει και η μοναδική του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα