MotoGP Grand Prix of Americas: Marquez πιο γρήγορος και από τη σκιά του (photos)

Ο Marc Marquez (Repsol Honda) επέστρεψε στο φως της δημοσιότητας με εντυπωσιακό τρόπο, κερδίζοντας την pole position στο Circuit of…

Ο 21χρονος Ισπανός κατάφερε να κερδίσει την προσοχή μας και την πρώτη θέση στην εκκίνηση για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, που γίνεται στο Όστιν του Τέξας των Η.Π.Α.

Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών ήταν απόλυτα θεαματική με τον Marc Marquez να διαλύει το δικό του

ρεκόρ γύρου κατά 6 /10 του δευτερολέπτου, σημειώνοντας το εκπληκτικό 2:02:135. Όλα αυτά ο αναβάτης της Repsol Honda τα πέτυχε στην τελευταία του επεισοδιακή προσπάθεια για την Pole Position. Δίπλα του ξεκινούν οι Andrea Dovizioso (Ducati) και ο ασθενής (διεγνώστηκε με βρογχίτηδα) Jorge Lorenzo.

Οι κατατακτήριες στο Όστιν με μία ματιά

Στη δεύτερη προσπάθειά του ο Marquez είδε ένδειξη για δυσλειτουργία στη μοτοσυκλέτα του και την άφησε στον τοίχο της ευθείας εκκίνησης τερματισμού.Έχοντας περίπου 3 λεπτά, για να ολοκλρώσει την προσπάθειά του, πήδηξε τον τοίχο και έτρεξε αμέσως να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του από το pit box.Οδήγησε στο όριο, 2 φορές παραλίγο να χάσει τον έλεγχο, αλλά τελικά κατάφερε και έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ γύρου στο Austin.Ο Marc Marquez πήρε την 23η pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία και 51η της καριέρας του,Ο Andrea Dovizioso με την Ducati σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Ο Ιταλός δούλεψε πολύ στο set up της μοτοσυκλέτας (για στεγνό οδόστρωμα)Στην τρίτη θέση (πρώτη σειρά) τελικά βρέθηκε ο Jorge Lorenzo με τη Yamaha. Ο Ισπανός, πίεσε στο όριο και κατάφερε να μείνει μόλις 4/10 πίσω από τον Marquez.Τη δεύτερη σειρά (τέταρτη θέση)άνοιξε ο Valentino Rossi. Τον ακολούθησαν οι Cal Crutclow (CWM LCR Honda) και Scott Redding .Την πρώτη δωδεκάδα συμπλήρωσαν οι Andrea Iannone (Ducati), ο Aleix Espargaro (Yamaha Tech3)Ο καιρός έχει το δικό του ρόλο στον αγώνα αφού υπάρχει πιθανότητα βροχής.Η εκκίνηση του Grand Prix είναι την Κυριακή (12/4) στις 22:00 ώρα Ελλάδος.
Keywords
Τυχαία Θέματα