Made in Italy από κινεζικά χέρια

22:06 2/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Πολλοί Κινέζοι μετανάστες βρήκαν την τελευταία δεκαετία δουλειά στην Ιταλία. Οι Ιταλοί τους αντιμετωπίζουν συνήθως με καχυποψία και απόρριψη. Όμως οι Κινέζοι προσαρμόζονται ήδη στην νέα τους πατρίδα.

Η μετανάστευση Κινέζων στην Ιταλία ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια. Οι περισσότεροι βρήκαν δουλειά σε εργοστάσια-ραφεία, που προμηθεύουν τις γνωστές επιχειρήσεις ρουχισμού. Η δουλειά είναι σχετικά απλή: Ράψιμο κουμπιών σε ζακέτες και φερμουάρ σε τζιν παντελόνια. Μετά

από μερικά χρόνια ορισμένοι κινέζοι άνοιξαν στην Ιταλία τα δικά τους εργοστάσια-ραφεία. Τα τελευταία 10 χρόνια οι Κινέζοι μετανάστες στη χώρα έχουν τριπλασιαστεί, φθάνοντας συνολικά τους 200.000. Περίπου το 20% των μεταναστών στην Ιταλία είναι σήμερα Κινέζοι.

H συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ευρώπη ανάγκασε αρκετούς ιταλικούς οίκους μόδας να κλείσουν. Κατά συνέπεια μειώθηκε ζήτηση στα κινεζικά εργοστάσια-ραφεία. Έτσι πολλοί κινέζοι μετανάστες όμως η Γε Πέι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα στην παροχή υπηρεσιών. Με τη νέα της δουλειά, όμως, η νεαρή κινέζα μαθαίνει ταυτόχρονα τη γλώσσα και ενσωματώνεται καλύτερα στην ιταλική κοινωνία.

ΠΗΓΗ DW

Keywords
Τυχαία Θέματα