Kορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο το Χάρβαρντ

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναδείχθηκε το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο από την ειδική έκδοση «Times Higher Education» της βρετανικής εφημερίδας «Times», που συνέταξε τη λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων με κριτήριο τη φήμη που απολαμβάνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Η λίστα καταρτίζεται από 17.554 ακαδημαϊκούς δασκάλους από 149 χώρες, οι οποίοι βαθμολόγησαν τα πανεπιστήμια με βάση την άποψη που είχαν για το επίπεδο της έρευνας και της διδασκαλίας σε καθένα από αυτά.

Να σημειωθεί πως οι πανεπιστημιακοί που έλαβαν μέρος στην έρευνα μετρούν τουλάχιστον

16 χρόνια ακαδημαϊκής καριέρας, ενώ έχουν στο ενεργητικό τους πλήθος δημοσιεύσεων.

Τις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας, στην οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο, καταλαμβάνουν επτά πανεπιστήμια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δύο θέσεις έχουν βρετανικά πανεπιστήμια (το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στην 3η θέση και της Οξφόρδης στην 6η), ενώ μία θέση, την 8η, καταλαμβάνει η Ιαπωνία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το Χάρβαρντ ακολουθούν το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες, και το Γέιλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα