Herbal Tea: Ένα 100% ελληνικό προϊόν με ποιότητα και μέλλον

Η εμπορική εταιρεία Intergamma A.E αποφάσισε να περάσει και στην παραγωγή, με ένα αφέψημα που φτιάχνεται αποκλειστικά από βότανα της ελληνικής γης και είναι ευεργετικό για την υγεία του ανθρώπου.

Συζητιέται όλο και πιο έντονα: Είναι άλλο πράγμα η ελληνική παραγωγή και άλλο το ποιοτικό ελληνικό προϊόν. Για να μην παραμείνει ένα απλό ευχολόγιο το «ανάπτυξη μέσω της παραγωγής», αυτό που κάθε πολιτικός, πανεπιστημιακός, επιχειρηματίας προτείνει ως την μοναδική σωτηρία της Ελλάδας

από την κρίση, δεν αρκεί απλά να παράγουμε. Πρέπει να παράγουμε προϊόντα με ιδιαίτερη ποιότητα, προϊόντα που θα κινήσουν το ενδιαφέρον στο εξωτερικό και θα φέρουν έσοδα στην χώρα από εισαγωγές.

Τα «ανώνυμα», μαζικής παραγωγής προϊόντα κοστίζουν, έτσι κι αλλιώς, απείρως φθηνότερα αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ταϊβάν –γιατί να θελήσει κάποιος να αγοράσει ένα τέτοιο, made in Greece, δηλαδή πολύ πιο ακριβό; Αν όμως η διαφορά στην τιμή δικαιολογείται απολύτως από την διαφορά στην ποιότητα; Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια υπέροχη ελληνική φύση (και, βέβαια, το περίφημο «ελληνικό δαιμόνιο») και μπορούμε να παράγουμε προϊόντα ποιοτικώς ανώτερα. Στο χέρι μας, τώρα, είναι να εντατικοποιήσουμε την παραγωγή και να αυξήσουμε τις εξαγωγές. Και, προτίστως, να πείσουμε τους εαυτούς μας για το πόσο καλύτερα είναι τα προϊόντα μας από τα ξένα, να αρχίσουμε επιτέλους να... ψωνίζουμε ελληνικά.

Το τσάι των Ελλήνων!

Το Herbal, the Greek Tea δεν έχει την ιστορία των υπολοίπων προϊόντων που σάς έχουμε παρουσιάσει στα ως τώρα αφιερώματα της στήλης «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Γι’ αυτό και αποτελεί μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πρόκειται για ένα προϊόν 100% ελληνικό, ένα αφέψημα από εκχυλίσματα της φύσης μας (όπως τσάι του βουνού, λουΐζα, μαραθόσπορο, ιβίσκο κ.α.), ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Και, βεβαίως, πρόκειται για κάτι που γεννήθηκε μέσα στην κρίση. Για μια προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας ακριβώς με την συνταγή που περιγράφουμε στην στήλη μας. Όπως είναι λογικό, τράβηξε αμέσως την προσοχή μας και επικοινωνήσαμε με τον κ. Γεώργιο Κωνσταντάτο, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Intergamma που το κατασκευάζει, προκειμένου να μας μιλήσει για την φιλοσοφία της και την (παράτολμη για πολλούς) επιχειρηματική κίνηση να ξεκινήσει μια τέτοια παραγωγή μέσα στο 2012!

Μάς μίλησε αρχικά για την μικρή ιστορία της Intergamma, που ξεκίνησε ως μια πολυμετοχική εμπορική εταιρεία εισαγωγών πριν 4 χρόνια (διέθετε ζαχαρώδη, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης και πολλά άλλα προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα –μέτοχοί της εξάλλου είναι μερικοί από τους σημαντικότερους χονδρεμπόρους ζαχαρωδών και ποτών της χώρας). Και μετά μάς εξήγησε το πώς ελήφθη η απόφαση να περάσει η εταιρεία από την εισαγωγή στην παραγωγή. Να πάρει, δηλαδή, την αντίστροφη πορεία από αυτήν που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ελληνικές επιχειρήσεις τις τελευταίες 3 δεκατίες και που τόσα δεινά επέφερε στην οικονομία του τόπου:

«Τον τελευτ

Keywords
Τυχαία Θέματα