Financial Times - Επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ: Σπρώχνετε σε στάση πληρωμών

Λίγες ώρες πριν από την συνάντησή τους στο Βερολίνο (Δευτέρα 23/3) η εφημερίδα Financial Times φέρνει στο φως επιστολή του…

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή των FT στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ, η επίμαχη επιστολή εστάλη στην Άνγκελα Μέρκελ στις 15 Μαρτίου, λίγο πριν συμφωνήσει η Άνγκελα

Μέρκελ να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής της ΕΕ την προηγούμενη Πέμπτη (19/3) στην περιβόητη οκταμερή συνάντηση και πριν τον προσκαλέσει η ίδια σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Βερολίνο, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγεμα.

Στην επιστολή ο πρωθυπουργός προειδοποιεί την καγκελάριο ότι θα είναι «αδύνατο» για την Αθήνα να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις αν η Ε.Ε. δεν καταφέρει να παρέχει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή των δανείων που οφείλει η χώρα κυρίως στο ΔΝΤ ή στην συνέχιση των κοινωνικών δαπανών.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τον περιορισμό στην έκδοση εντόκων γραμματίων αλλά και την ευρωζώνη για την άρνησή της να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια πριν από την υιοθέτηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόσβαση στις αγορές και ενόψει της κορύφωσης των υποχρεώσεών μας την άνοιξη και το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι ειδικοί περιορισμοί από την ΕΚΤ σε συνδυασμό με την καθυστέρηση των δόσεων θα κάνουν αδύνατο για την κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το χρέος», φέρεται να αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα