FT: Οι Έλληνες ηγέτες οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία

21:56 3/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αποδοκιμάζουν οι Financial Times, λόγω των αντιρρήσεων στα μέτρα που ζητά η τρόικα.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ηγέτες της Ελλάδας αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας», η εφημερίδα ασκεί δριμεία κριτική στους χειρισμούς του

Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας, που ζητούν οι δανειστές, αναγκάζοντας τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να αναβάλουν την έγκριση του νέου δανείου και οδηγώντας την Ελλάδα πιο κοντά στην απόλυτη χρεοκοπία», τονίζει το δημοσίευμα.

Επίσης, οι Financial Times κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην άρνηση των τριών κομμάτων να στηρίξουν το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

«Χωρίς την έγκριση της νέας βοήθειας μέσα σε λίγες μέρες, η Αθήνα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει εξαιτίας ενός ομολόγου 14,5 δισ. ευρώ, που λήγει στις 20 Μαρτίου», αναφέρει ο συντάκτης, προσθέτοντας ότι μια χρεοκοπία θα προκαλούσε πανικό στις αγορές ομολόγων και θα έθετε σε κίνδυνο την Ιταλία και την Ισπανία.

Την ίδια ώρα, η Ευρώπη εκφράζει οργή για την Αθήνα, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις των χωρών με αξιολόγηση ΑΑΑ, οι οποίες θα κληθούν να πληρώσουν και το μεγαλύτερο ποσό της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα