FBI: «Καμπανάκι» για κλιμάκωση των κυβερνοεπιθέσεων από σύρους χάκερς

08:37 7/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Tο FBI προειδοποιεί μεγάλες επιχειρήσεις για τον κίνδυνο διαδικτυακών επιθέσεων από μια ομάδα χάκερς προσκείμενη στην κυβέρνηση της Συρίας, με αφορμή την ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα.

Στην ανακοίνωση, η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το FBI σημειώνει ότι η ομάδα Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός έχει

υπάρξει «ιδιαίτερα αποτελεσματική στις διαδικτυακές της επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες ενημέρωσης», αναφερόμενο, μεταξύ άλλων, στα πρόσφατα κρούσματα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας New York Times και στον επίσημο λογαριασμό του Associated Press στο Twitter.

Αναφέρεται επίσης στην «πιθανότητα μια ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία μπορεί να οδηγήσει στην κλιμάκωση αυτού του είδους των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Σύμφωνα με το FBI, η συριακή ομάδα χάκερς αποστέλλει συνήθως ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα ατόμων και κατευθύνει τους παραλήπτες σε μια τοποθεσία η οποία είναι «μεταμφιεσμένη» ως μια ιστοσελίδα. Στη συνέχεια ο παραλήπτης καλείται να δώσει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Με τον τρόπο αυτόν οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα ώστε να παρεμποδίσουν τη λήψη ή να αποστείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς να συνδεθούν με λογαριασμούς στο Twitter και άλλες υπηρεσίες.

Το FBI δεν προειδοποιεί ότι η ομάδα είναι ικανή να παραλύσει τις υποδομές κρίσιμων συστημάτων, υποστηρίζοντας ότι ο πρωταρχικός στόχος των χάκερς είναι η προπαγάνδα. Ωστόσο, ορισμένοι πρώην αξιωματούχοι εκτιμούν πως η ομάδα ίσως έχει υποστήριξη από το βασικό σύμμαχο της Συρίας, το Ιράν, το οποίο διαθέτει πιο προηγμένες μεθόδους κυβερνο-επιθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα