F1: Αποκαλύψεις Vettel για τις μυστικές συναντήσεις με τη Ferrari

12:31 9/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
Ο Γερμανός αποκάλυψε ότι είχε επισκεφτεί κρυφά το Maranello (το χειμώνα 2012-2013) για να μιλήσει με τον Montezemolo και ότι…

Μετά τις αποκαλύψεις του Sebastian Vettel για το παρασκήνιο της μεταγραφής του στη Ferrari μάθαμε δύο πράγματα: Πως η αρχαιοελληνική παροιμία «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» έχει και εξαιρέσεις και πως έχουν δίκιο τελικά όσοι δημοσιογράφοι θορυβούνται όταν βλέπουν οδηγούς ομάδων να μιλούν ή να επισκέπτονται

αντιπάλους τους.


Ο Sebastian Vettel λοιπόν αποκάλυψε ότι οι πρώτες συζητήσεις για συνεργασία με τη Ferrari έγιναν το 2008 όταν αγωνιζόταν για την Toro Rosso και είχε τους κινητήρες της Scuderia στο μονοθέσιό του. Ο Γερμανός αποκάλυψε επίσης ότι τον χειμώνα μεταξύ 2012-2013 είχε επισκεφθεί κρυφά το Maranello ώστε να συζητήσει με τον Luca di Montezemolo μια πιθανή συνεργασία. Τελικά το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και δηλώνει ευτυχισμένος που οδηγεί πλέον για τη Ferrari.

«Όταν οδηγούσα για την Toro Rosso άρχισα να μιλάω με τον Domenicali ( αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari τότε) και τους μηχανικούς, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τον κινητήρα μου. Το 2008 όταν ήμουν στη Red Bull συζήτησα με τον Domenicali μια πιθανή συνεργασία με τη Ferrari στο μέλλον» δήλωσε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Το 2010 έγινε μια δεύτερη προσέγγιση αλλά για μια ακόμα φορά δεν ήρθαμε σε συμφωνία. Τον χειμώνα μεταξύ 2012-2013 επισκέφθηκα κρυφά το Maranello και συνάντησα τον Montezemolo ( πρόεδρος της Ferrari εκείνη την περίοδο). Συζητήσαμε για το ίδιο πράγμα. Όταν ο Domenicali έφυγε οι συζητήσεις και οι επαφές συνεχίστηκαν με τον Marco Mattiacci και τον Montezemolo. Αλλά και οι δύο κάποια στιγμή έφυγαν. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν με τη Ferrari και τότε ρώτησα τη μάνατζερ του Schumacher, Sabine Kehm, ποια ήταν η άποψή της. Δυστυχώς δεν μπορούσα να μιλήσω με τον Michael».

O Vettel στη συνέχεια ρωτήθηκε αν είχε ζητήσει στο παρελθόν κάποια συμβουλή από τον Michael Schumacher:

«Φυσικά. Τον είχα ρωτήσει παλιότερα για την προσφορά που μου είχε κάνει ο Domenicali. Του είπα πως ένοιωσα τιμή κι εκείνος μου είπε πως έπρεπε να είχα δεχτεί καθώς στο Maranello θα έβρισκα καλό κλίμα και μεγάλο ενθουσιασμό. Ήταν ένα όνειρο για εμένα και τώρα είμαι χαρούμενος διότι ζω αυτό το όνειρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα