Euro 2012: Θεία… δίκη για Ιταλία και πρόκριση στα πέναλτι

Πανάξια στα ημιτελικά προκρίθηκε η Ιταλία η οποία επικράτησε 4-2 στα πέναλτι της Αγγλίας με τον Μπουφόν να είναι ο πρωταγωνιστής.

Από τα καλύτερα παιχνίδια της φάσης των προημιτελικών διεξήχθη στο «Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου», όπου Ιταλία και Αγγλία έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί η «σκουάντρα ατζούρα» ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε μία πανάξια πρόκριση με 4-2.

Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, υπήρξε ένας μονόλογος από την πλευρά της Ιταλίας, η οποία άξιζε να πάρει τη πρόκριση από την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Η πίεση της «σκουάντρα

ατζούρα» ξεκίνησε από νωρίς και μόλις στο 4' ο Ντε Ρόσι έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Χαρτ. Η απάντηση των «τριών λιονταριών» ήταν άμεση και στο 6' ο Τζόνσον βρέθηκε στη μικρή περιοχή με το σουτ του, να μπλοκάρεται από τον Μπουφόν.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τους Ιταλούς ήρθε στο 42' όταν ο Κασάνο έκανε το γύρισμα με τον Μπαλοτέλι από τα δύο μέτρα να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η ομάδα του Τσεζάρε Πραντέλι μπήκε πολύ δυνατά και στην επανάληψη με τον Ντε Ρόσι από τα δύο μέτρα στο 49' να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 53' ο Κασάνο έκανε το σουτ με τον Χαρτ να αποκρούει και τον Μπαλοτέλι από κοντά να αστοχεί. Στη συνέχεια της φάσης ο Μοντολίβο από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα