Ernst & Young: Εξαιρετικά πιθανή η ύφεση στην Ε.Ε το 2012

H Ernst & Young σε έκθεσή της χαρακτηρίζει εξαιρετικά μεγάλη την πιθανότητα ήπιας ύφεσης στην ευρωζώνη το α' εξάμηνο του 2012.

Προβλέπει νέα μείωση επιτοκίων, ενώ εκτιμά πως το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη δεν θα πέσει κάτω του 10% πριν από το 2015. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, κάνει λόγο για αβέβαιες προοπτικές που προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα

έκθεση της Ernst & Young, "Eurozone Economic Forecast Winter 2011" (EEF), «η πιθανότητα ήπιας ύφεσης στην Ευρωζώνη για το πρώτο μισό του 2012 είναι πλέον εξαιρετικά μεγάλη. Παρά τις μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου, οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας παραμένουν ασαφείς, εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι διακυμάνσεις θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και στο άμεσο μέλλον, μειώνοντας περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες.

Ωστόσο, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η συμφωνία του Δεκεμβρίου θα υλοποιηθεί, οι προβλέψεις τείνουν σε ήπια ανάπτυξη στην Ευρωζώνη προς το τέλος του 2012. Η πρόβλεψη είναι μόλις 0.1% αύξηση του ΑΕΠ για το 2012, η οποία θα αυξηθεί σε 1.5% - 2% για την περίοδο 2013-15».

Η Marie Diron, senior economic adviser του Eurozone Economic Forecast για λογαριασμό της Ernst & Young σχολιάζει: «Οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και η ανταπόκριση φαίνεται να είναι σχετικά θετική. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με τη δέσμευση και την ικανότητα των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης να υλοποιήσουν γρήγορα αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Παρόλο που αυτή η επιβράδυνση δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη του 2008, υπάρχουν αρκετές ανησυχίες αναφορικά με το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών και της ανεργίας για το 2012».

Πηγή: newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα