Eπιμένει για το τζαμί στην πλατεία Ταξίμ ο Ερντογάν

Τζαμί στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης θέλει να κατασκευάσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια ταξιδιού του.

Το θέμα προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις του με τους οπαδούς του κοσμικού κράτους και το 1997 είχε αποτελέσει το λόγο για τον οποίο οι στρατιωτικοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση του μέντορα στην πολιτική του σημερινού Τούρκου πρωθυπουργού, Ερμπακάν.

Το κόμμα Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναβάλει τα σχέδια για κατασκευή τζαμιού καθώς η συζήτηση προκαλούσε

έντονες αντιδράσεις, όμως το τελευταίο διάστημα το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο με τη διαφορά ότι το τζαμί ενδέχεται να κατασκευαστεί σε λόγο που δεσπόζει του Βοσπόρου στην ανατολική πλευρά της Πόλης.

Αρκετά στελέχη του κόμματος θεωρούν σκάνδαλο ότι στην πλατεία της Πόλης δεν υπάρχει κάποιο σύμβολο του Ισλάμ, ενώ αντίθετα υπάρχει ο ορθόδοξος ναός της Αγίας Τριάδας, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των ναών άλλων χριστιανικών δογμάτων κοντά στην πλατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα