Economist: Η κραυγή της Ελλάδας

Το σημερινό εξώφυλλο του βρετανικού Economist έχει ως φωτογραφία τον Παρθενώνα και τη λέξη Greece.

«Οι αγορές δεν είναι η μοναδική απειλή για το ευρώ. Μπορούν να είναι και οι ψηφοφόροι», γράφει το άρθρο του γνωστού περιοδικού, αναφερόμενο στο δημοψήφισμα (που τελικά δε θα γίνει) σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας

στην ευρωζώνη.

Η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, όποια και αν είναι η σύνθεσή της δε θα μπορέσει να ξεφύγει από την ολοένα και αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πολιτική «κάστα» αναφέρει.

Ένα μικρό όμως αυξανόμενο ποσοστό των Ελλήνων θέλει να μην εφαρμοστούν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και να βγει η χώρα από την ευρωζώνη. Το συντριπτικό ποσοστό του 60% απορρίπτουν τις αποφάσεις της συνόδου Κορυφής.

Στη συνέχεια επισημαίνει γιατί μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική. «Αλλά η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτελεί ένα τρομερό λάθος, σύμφωνα με το περιοδικό. Οι καταθέτες θα έτρεχαν να πάρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες για να προστατέψουν τις καταθέσεις τους από το να μετατραπούν σε δραχμές. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα κήρυτταν πτώχευση γονατίζοντας στα ίδια τους τα χρέη».

Ακόμα και τα μέλη της ΕΕ δε θα ήξεραν τι να πράξουν.

Ο κ. Παπανδρέου είναι εν μέρη ο αυτουργός της ίδιας της κακοτυχίας του. Αρκετά καυστικός ο Economist αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γιατί κατέστρεψε όλη την καλή δουλειά; Πώς τολμάει να φέρνει την καταστροφή στο σύνολο της ευρωζώνης όταν αυτή γενναιόδωρα βοήθησε να διασωθεί η χώρα του»;

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα