CITROEN DS2: Το 2014 με αναφορές στο 2CV

Χρόνια τώρα οι άνθρωποι της Citroen προσπαθούν να γεφυρώσουν την ιστορία του θρυλικού 2CV με ένα νέο μοντέλο. Όταν το 2009 οι Γάλλοι παρουσίασαν στην έκθεση της Φρανκφούρτης το πειραματικό Rivolte σύσσωμος ο διεθνείς Τύπος έσπευσε να το βαφτίσει ως το νέο 2CV. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να ξαναδούμε το Rivolte, μόλις προσφάτως, με την λεζάντα DS2 και αναφορές που κάνουν λόγο για το νέο 2CV.

Σε επίπεδο φημολογίας λοιπόν, το πειραματικό Rivolte που είχαμε δει

το 2009 φαίνεται πως θα αποκτήσει σάρκα και οστά στην επόμενη έκθεση των Παρισίων (φθινόπωρο 2014) με την ονομασία παραγωγής DS2 αλλά θα φέρει και το στίγμα του ιστορικού μοντέλου 2CV. Από την πλευρά της, η Citroen δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το νέο μικρό της μοντέλο όμως ανεξάρτητες πηγές σπεύδουν να διευκρινίσουν πως θα βασίζεται στο πάτωμα του Peugeot 208 και θα φέρει τους γνώριμους κινητήρες του γκρουπ PSA - που υπάρχουν στο μοντέλο DS3 - ενισχυμένους ίσως από την παρουσία ενός μικρού 3κύλινδρου αλλά και ενός ισχυρού μοτέρ (στο επίπεδο των 150-200 ίππων), που θα κοσμήσει αργότερα μια κορυφαία έκδοση DS2 R.

Η βεβαιωμένη πρόθεση της Citroen να θέσει εντός παραγωγής το DS2 έχει πολλά παράπλευρα οφέλη. Από την μία, αξιοποιεί την σχεδιαστική εικόνα ενός πειραματικού μοντέλου (Rivolte) που επί 4 χρόνια είχε μείνει στο περιθώρειο ενώ από την άλλη εμπλουτίζει την γκάμα μοντέλων DS που πλέον αρχίζει να ολοκληρώνεται (DS2-DS3-DS4). Επιπροσθέτως, η παρουσίαση και κυκλοφορία του νέου DS2 θα θέσει σε ανταγωνιστική βάση την Citroen στην νεοσύστατη κατηγορία των premium μικρών που σήμερα εκπροσωπείται από το Fiat 500 και το Opel Adam.

Φώτης Ραΐσης
πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα