Bundesbank: Δε δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα

Η γερμανική κεντρική τράπεζα είναι η πρώτη από τις 17 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης που δεν δέχεται ως εγγύηση ομόλογα με εξασφαλίσεις από χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης, όπως αναφέρει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Πρακτικά, η Bundesbank από τον Μάιο δεν θα δανείζει τράπεζες που της δίνουν ως collateral

τίτλους που φέρουν εγγυήσεις από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει σήμερα λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ τέτοιων τίτλων.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά συνδέεται με την ανακοίνωση της ΕΚΤ την 23η Μαρτίου ότι έδωσε την εξουσιοδότηση στις 17 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης να απορρίπτουν ομόλογα τραπεζών εγγυημένα από κυβερνήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

«Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες δεν έχουν την υποχρέωση να δέχονται ως εγγυήσεις για τις πιστωτικές λειτουργίες του ευρωσυστήματος ομόλογα τραπεζών που είναι εγγυημένα από κράτη-μέλη που συμμετέχουν σε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ και της Ε.Ε.», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα