Bουνά τα χιόνια στην Ιταλία

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Ιταλία εξαιτίας των συνεχών χιονοπτώσεων.


Οι νεκροί, εξαιτίας της κακοκαιρίας, το τελευταίο σαρανταοκτάωρο έφτασαν τους έξι, δυο εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της απουσίας των πρώτων βοηθειών.

Στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, με πρωτεύουσα την Λ'Ακουϊλα, πάνω από επτακόσια άτομα παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ άλλα τετρακόσια, έχουν αποκλεισθεί σε περιοχές της Μπαζιλικάτα, στην Κάτω Ιταλία.

Στην ιταλική πρωτεύουσα το χιόνι κάλυψε τις συνοικίες που βρίσκονται σε υψόμετρο τριακοσίων

μόλις μέτρων, η κυκλοφορίας απαγορεύεται δίχως αντιολισθητικές αλυσίδες , ενώ στο διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο Ντα Βίντσι-Φιουμιτσίνο εξαιτίας του χιονιού, ακυρώθηκε πάνω από το 50% των πτήσεων.

Δραματική είναι και η κατάσταση και στην πόλη Ουρμπίνο της περιφέρειας Μάρκε, στην κεντρική Ιταλία. Οι κάτοικοι είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, τα αυτοκίνητα είναι εντελώς καλυμμένα από το χιόνι και οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων δεν είναι σε θέση, προς το παρόν, να συνεχίσουν να εργάζονται.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις, κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης απόψε, ενώ από αύριο αναμένεται υποχώρηση των φαινομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα