Bloomberg: Αισιοδοξία για την Ελλάδα, επιφυλάξεις για τη Ρωσία

Σε δύο σημαντικές συνόδους της Ευρώπης που θα εκτονώσουν δύο αγωνίες της αναφέρεται σε δημοσίευμα του, το Bloomberg, μέσω του…

Το δημοσίευμα επικαλείται τον Paolo Gentiloni, υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, που υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία - ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις Βρυξέλλες - η οποία θα επιτρέψει στη γειτονική Ελλάδα

να μειώσει την επιβάρυνση του χρέους της και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

«Είμαι μάλλον αισιόδοξος», λέει ο Gentiloni σε συνέντευξή του σε συνέδριο με ιταλικές επιχειρήσεις και πολιτικούς ηγέτες, στη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά τη Ρωσία, ο Gentiloni σχολίασε ότι αν οι συνομιλίες δεν καταφέρουν να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ των φιλο-ρώσων ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων της Ουκρανίας, η ευθύνη στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτι. "Είναι σε ρωσικά χέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, διότι δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Πούτιν θα εμφανιστεί στη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της Ουκρανίας καθώς και τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Πούτιν την Τρίτη να αδράξουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται από τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για να διαπραγματευτεί μια ανακωχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα