Apple: Επιστρέφει στις ΗΠΑ μέρος της παραγωγής της

Από τον επόμενο χρόνο, ορισμένα μοντέλα της σειράς Mac θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ. Αυτό αποκάλυψε ο CEO της Apple, σε συνέντευξή του που δημοσίευσε σήμερα το Bloomberg Businessweek. Η αμερικανική εταιρεία

θα επενδύσει για αυτό τον λόγο 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα συνεργαστεί με άλλες αμερικανικές εταιρείες.


Αφορμή για τη δήλωση ήταν η παρατήρηση του δημοσιογράφου, ότι η Apple υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες ηλεκτρονικών που σταμάτησε να κατασκευάζει η ίδια τα προϊόντα της. Ρωτώντας στη συνέχεια ποιες θα ήταν οι προϋποθέσεις ώστε η Apple να ξεκινήσει ξανά να παράγει κάποιες από τις συσκευές της, και ειδικά στις ΗΠΑ, ο Cook αρχικά παρατήρησε πως, αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, οι επεξεργαστές των iPhone και iPad του, όπως και το γυαλί στις οθόνες του, συνεχίζουν να παράγονται στις ΗΠΑ. Και στη συνέχεια αποκάλυψε πως το 2013 μέρος της γραμμής παραγωγής των Mac θα επιστρέψει πίσω στην Αμερική, κάτι που η εταιρεία σχεδιάζει εδώ και καιρό.

Καθώς πολλοί υπολογιστές Mac έχουν ήδη τη σήμανση «Συναρμολογήθηκε στις ΗΠΑ», πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονταν στην επικείμενη επιστροφή στην Αμερική της γραμμής συναρμολόγησης των υπολογιστών. Ωστόσο, ο διευθυντής της Apple ανάφερε πως η εταιρεία ήθελε να προχωρήσει σε «μια πιο ουσιαστική κίνηση». «Θα επενδύσουμε 100 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε μόνοι μας, αλλά θα συνεργαστούμε με άλλες εταιρείες», συμπλήρωσε.

Ο Cook δήλωσε επίσης πως, από τον Οκτώβριο του 2011, όταν ανέλαβε τη θέση του CEO, η Apple τηρεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις συνθήκες κατασκευής των προϊόντων της, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους εργασίας στα εργοστάσια των προμηθευτών της.

Στην ίδια συνέντευξη, το ανώτατο στέλεχος της Apple παραδέχθηκε πως, στην περίπτωση της υπηρεσίας χαρτών που ανέπτυξε για τα iPhone και iPad, η εταιρεία «τα θαλάσσωσε», υποσχόμενος πάντως πως «είναι ήδη σε εφαρμογή ένα τεράστιο σχέδιο για να φίνουν πολύ καλύτεροι». Υποστήριξε επίσης πως η αγορά των MP3 player δεν είναι αμελητέα, καθώς η Apple πούλησε πέρυσι 35 εκατομμύρια iPod.

Σήμερα το βράδυ θα προβληθεί μία δεύτερη συνέντευξη που έδωσε ο Cook, αυτή τη φορά στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Σε αυτήν, ο CEO της Apple αφήνει να εννοηθεί πως η εταιρεία εξετάζει την ιδέα κατασκευής τηλεοράσεων. «Όταν πηγαίνωι στο σαλόνι και ανοίγω την τηλεόραση, αισθάνομαι ότι έχει πάει πίσω στον χρόνο, 20 με 30 χρόνια. Ο τομέας αυτός έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα