Aνάσα...τα 132 έργα του «Θησέα» στην Ήπειρο

Σημαντική «ανάσα», σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αναμένεται να πάρουν όλοι σχεδόν οι Δήμοι μετά την έγκριση συνολικού ποσού 38,9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για «βαλτωμένα» έργα, που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Θησέας», το οποίο αφορά αποκλειστικά τους Δήμους.

Στην Ήπειρο πρόκειται να «ξεκολλήσουν» 132 έργα, όπως κατασκευές μικρών δρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων κ.α., που ήταν απαραίτητα για πολλούς Δήμους και τα οποία, ελλείψει χρημάτων, είχαν παραπεμφθεί στις… καλένδες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα,

από τα έργα που είχαν ολοκληρωθεί, σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν φθάσει καν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργολάβοι.

Σημαντική βοήθεια…

Οι προϋπολογισμοί των συγκεκριμένων έργων είναι σχετικά μικροί, αφού κυμαίνονται από 2000 και 3000 ευρώ έως 50.000 ή 60.000 ευρώ περίπου. Η επανεκκίνησή τους θα βοηθήσει σημαντικά και τους εργολήπτες δημοσίων έργων, που περνούν δύσκολες ώρες, αφού οι εταιρίες πολλών εξ’ αυτών απειλούνται με λουκέτο . Συνολικά, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 38.908.494,67 εκ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν 1.044 έργα του «Θησέα».«Με τη χρηματοδότηση δημοτικών αναπτυξιακών έργων σε όλη τη χώρα αναθερμαίνονται οι τοπικές οικονομίες, ξαναδημιουργούνται θέσεις απασχόλησης, ενισχύονται οι υποδομές και δίνεται μια αναπτυξιακή ανάσα μετά από καθυστέρηση ετών» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα