5η φάλαγγα για τις τράπεζες

13:20 1/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Εδώ και 10 μέρες σέρνεται μία κουβέντα σε όλη την Ευρώπη και –ιδιαίτερα στην Ελλάδα- περί κινδύνου των καταθέσεων στις τράπεζες, που μπορεί ξαφνικά να δεσμευτούν, να κουρευτούν, να απομειωθούν και γενικά να εξαφανιστούν γιατί αλλάζει λέει το οικονομικό μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Παύει, δηλαδή, το κράτος να δανείζεται για να στηρίζει όποτε χρειάζεται τις τράπεζες

που έχουν πρόβλημα και από εδώ και πέρα η σωτηρία των τραπεζών θα γίνεται από τους ίδιους τους καταθέτες τους, με κούρεμα των χρημάτων τους.

Τρελό; Εγκληματικό; Κλεψιά επίσημη; Καταστροφικό για την εμπιστοσύνη του κοινού στις τράπεζες; Όλα αυτά και περισσότερα, αλλά ελάχιστα απασχολούν τους μεγαλοκαρχαρίες του Βορρά που εξαπέλυσαν παπαγαλάκια και πεμπτοφαλλαγίτες στην Ευρώπη για να τρομάξουν τους καταθέτες του Νότου.

Και επίδειξη μέσα στην αναμπουμπούλα χαίρεται και ο λύκος, έρχονται και τα παπαγαλάκια του χάους, να επιτείνουν την τρομάρα αυτή των καταθετών γιατί στο βάθος του τούνελ (και τώρα μιλάω για την Ελλάδα) βλέπουν ότι έτσι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ακόμα και για εκλογές!

Τίποτα δεν αποκλείεται. Αλλά να έχετε πάντοτε στο νου σας ότι ο στόχος του Βερολίνου από όπου ξεκινάει ο τρόμος για τις τράπεζες είναι απροκάλυπτα φανερός: τρομάξτε μυρμήγκια του Νότου, αδειάστε τις αδύναμες τράπεζές σας και φέρτε τα λεφτά σας στο Βορρά, στα «σιγουράκια» του Βερολίνου, της Ζυρίχης και του Άμστερνταμ, σε τράπεζες γερές που δεν κινδυνεύουν με κούρεμα οι καταθέσεις σας.

Πριν δύο χρόνια σας έλεγα «μη μασάτε» και μην βγάζετε τα λεφτά σας στην Κύπρο (όπως έκαναν οι περισσότεροι τότε) γιατί θυμάμαι ότι λειτουργούσε την εποχή εκείνη μια 5η φάλαγγα στο τρομαγμένο κοινό περί κατάρρευσης του τραπεζικού μας συστήματος.

Το ίδιο θα σας ξαναπώ και τώρα. Μη μασάτε στους παπαγάλους της Μέρκελ. Όταν υπάρχουν 30 δισ. ευρώ παρκαρισμένα από το Δεκέμβρη στην Τράπεζα της Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μόνο ανόητος ή σπεκουλαδόρος της κρίσης που περνάει η χώρα πρέπει να είσαι για να υποστηρίζεις ότι οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Αυτά δεν είναι παιχνίδια, εκτός κι αν θέλουν οι ελληνικές τράπεζες να πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί στα ξένα κοράκια που τις εποφθαλμιούν. Αυτά.

ΥΓ: Και ουδεμία σχέση έχω με τράπεζες, τραπεζίτες, «κομποδέματα» ή τραπεζικές μετοχές και τέτοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα