5 τέλεια σνακ για τις βραδινές λιγούρες

Θα σας χορτάσουν χωρίς... τύψεις!

Υπάρχουν και εκείνα τα βράδια, που λίγο πριν τον ύπνο αισθάνεστε πως θέλετε να τσιμπήσετε κάτι, καθώς αφουγκράζεστε το στομάχι σας να διαμαρτύρεται διακριτικά.

Για αυτές τις περιπτώσεις, και για να μην πέσετε σε διατροφικές βόμβες που θα τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής που ακολουθείτε, σας προτείνουμε 5 νόστιμα σνακ που και θα σας κόψουν την πείνα και θα σας στείλουν για έναν πιο γλυκό ύπνο!

1. 2 κράκερς ολικής αλέσεως πάνω στις οποίες θα βάλετε λίγο τυρί cottage

και από μία φέτα ακτινίδιο. Εδώ έχουμε έναν συνδυασμό πρωτείνης με υδατάνθρακα που, αποδεδειγμένα, προσφέρει καλύτερο ύπνο. Το cottage είναι μια καλή πηγή πρωτείνης και μάλιστα συμβάλλει στην παραγωγή της τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέως που σχετίζεται με τον καλό ύπνο. Το δε ακτινίδιο, σύμφωνα με έρευνες, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία σχετίζονται με κάποιους νευροδιαβιβαστές «υπεύθυνους» για τον ύπνο.

2. Ένα μικρό μπωλ βραστό ρύζι. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως ένα πρόγραμμα διατροφής που περιλαμβάνει ρύζι, βοηθάει σημαντικά ανθρώπους με προβλήματα ύπνου, σε σχέση με το ψωμί και τα νούντλς. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης κάποιων τροφών, ανάμεσά τους και το ρύζι, μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή της τρυπτοφάνης και της μελατονίνης- και βέβαια, είναι αρκετά χορταστικό.

3. Μια φέτα τυρί με μια φέτα ζαμπόν, μπορεί να σας δώσει γύρω στις 100 θερμίδες όμως υπάρχει μια ευεργετική δράση που δεν είναι και τόσο γνωστή: πέρα από το ότι θα σας «κρατήσει» πριν κοιμηθείτε, έχει αποδειχτεί ότι το τυρί είναι πλούσιο σε μια ομάδα πρωτεϊνών, οι οποίες όταν καταναλώνονται 30 λεπτά πριν τον ύπνο, ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού!

4. Smoothie με μπανάνα. Αν λαχταράτε κάτι γλυκό, αυτό το smoothie είναι η τέλεια επιλογή. Χτυπήστε στο blender μια ώριμη μπανάνα με λίγο γάλα με χαμηλά λιπαρά, και θα έχετε ένα απολαυστικό smoothie που προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνη D και ασβέστιο- έναν συνδυασμό που συμβάλλει στον καλύτερο ύπνο. Επιπλέον, η μπανάνα είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνήσιου και βιταμίνης Β6, που βοηθάει στην παραγωγή της σεροτονίνης, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας.

5. Ένα μικρό μπωλ με σούπα. Εξ'ορισμού, τα ζεστά ροφήματα δρουν καταπραϋντικά στο σώμα και τις αισθήσεις, οπότε ένα μικρό μπωλ με σούπα είναι ό,τι πρέπει πριν κοιμηθείτε. Προσοχή όμως, όταν λέμε σούπα δεν εννοούμε τις πλούσιες βελουτέ που θα σας γεμίσουν θερμίδες ούτε σούπες με όσπρια που θα βάλουν σε υπερωρίες το γαστρεντερικό σας σύστημα, αλλα έναν ελαφρύ ζωμό, πχ κοτόπουλου.

Πηγή: queen.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα